Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προάγγελος αποσταθεροποίησης, αιτία επαναχάραξης των συνόρων και τελικά επικράτησης της… μιας Μακεδονίας! του Περ. Δανόπουλου


Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι
προάγγελος αποσταθεροποίησης,
αιτία επαναχάραξης των συνόρων
και τελικά επικράτησης
της… μιας Μακεδονίας!

Του Περικλή Δανόπουλου


Έπειτα και από την επικύρωση στην βουλή της ΠΓΔΜ, της Συμφωνίας των Πρεσπών (ή καλύτερα των Βρυγηίδων, όπως μας πληροφόρησε ο Γιώργος Λεκάκης), με τον γνωστό τρόπο του χρηματισμού βουλευτών, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Η συμφωνία αυτή, είναι προάγγελος αποσταθεροποίησης και συν τω χρόνω, αιτία επαναχάραξης των συνόρων και τελικά επικράτησης της μιας Μακεδονίας, που θα δίνει στην Γερμανία δρόμο προς το Αιγαίο και πολλά ακόμα συνεπακόλουθα, όπως η ευκαιρία για την «Μεγάλη Αλβανία», που εύκολα θα καταπιεί το κρατίδιο...
Το θέμα της ιστορικής παραχάραξης, δείχνει ότι ο εχθρός είναι εντός των πυλών και προχωρά με μανία στην παράδοση, τμήμα-τμήμα της Ελλάδας.
Αν όμως αφήσουμε στην άκρη τον πατριωτισμό, που στα πειραγμένα μυαλά αρκετών, ταυτίζεται με τον εθνικισμό, το διακύβευμα, είναι η απώλεια ακόμα και αυτού του ψήγματος δημοκρατίας, σε αυτήν την στρεβλή της άσκηση, με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν ο λαός δεν αντιδράσει, τότε δίνει οριστικά το κλειδί στην τυραννία, καθώς οι εκλεγόμενοι από εδώ και μπρος θα μπορούν να επιβάλουν κάθε μέτρο, χωρίς να χρειάζεται να το αιτιολογήσουν (μνημονιακές δεσμεύσεις, κλπ.).
Το όνομα, καθώς και τα παρελκόμενα, υπηκοότητα, γλώσσα, είναι προϊόντα πίεσης του ξένου παράγοντα, που ελάχιστα φυσικά ενδιαφέρεται για την βούληση των κατοίκων της FYROM. Ο ελληνικός λαός, όμως, αντιδρά. Αντιδρά και δεν γίνεται σεβαστή η αντίδρασή του. Και αυτό είναι πρακτικά, πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα στο οποίο συμμετέχουν, τόσο το πολιτικό προσωπικό, όσο και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους. Ή αντιδρούν σε όλα τα κομμάτια της συμφωνίας (δηλαδή και στην ονοματοδοσία), η απλά είναι υποκριτικά αντίθετοι και στην πράξη αδιαφορούν.
Ο λαϊκός παράγοντας αργά η γρήγορα θα ενεργοποιηθεί. Και τότε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις όχι μόνον αυτοί που ψήφισαν ενάντια στην βούλησή του, αλλά και αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα...

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ