Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κατά Π. Κονδύλη - του Δαμ. Βασιλειάδη


Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
κατά Π. Κονδύλη

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα


Ο Παναγιώτης Κονδύλης, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως, επαναλαμβάνει την διαπίστωση της συρρίκνωσης του ελληνισμού, στον τελευταίο αιώνα, όπου το έθνος σταδιακά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα εκτεταμένα εδάφη που απλωνόταν και περιορίστηκε σε ένα μικρότερο κράτος. Γράφει: «πρόκειται για μιαν εξαιρετικά πυκνή αλυσίδα εθνικών καταστροφών μέσα σε διάστημα ελάχιστο από ιστορική άποψη - εβδομήντα μόλις χρόνια».


Με την Συμφωνία των Πρεσπών, εφ' όσον έχει κυρωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όσους την στηρίζουν, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του περιορισμού της Ελλάδας σε ένα μικρότερο κράτος, με την πληθυσμιακή και εδαφική συρρίκνωση του ελληνισμού ήδη για πρώτη φορά και μέσα στα υπάρχοντα όρια του ελληνικού κράτους. Πρόκειται βασικά για την απαρχή της κατάργησης της Συνθήκης της Λωζάννης, που κατοχύρωσε στην Ελλάδα, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία θα διεκδικούν από τούδε οι γείτονές μας.
Γράφει συγκεκριμένα: «Το έθνος συνέπεσε εν τέλει με το κράτος, όχι γιατί το κράτος διευρύνθηκε, αλλά γιατί το έθνος ακρωτηριάστηκε και συρρικνώθηκε, γιατί αφανίστηκε ή εκτοπίστηκε ο ελληνισμός της Ρωσίας (μετά το 1919), της Μ. Ασίας (μετά το 1922), των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής (ιδίως μετά το 1945). Ακολούθησε η εκδίωξη του ελληνισμού από την Κωνσταντινούπολη (1955) και την Βόρειο Κύπρο (1974), ενώ σήμερα παρευρισκόμαστε μάρτυρες της αποσύνθεσης και της μαζικής φυγής του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου…Γιατί ήδη το ελληνικό κράτος βαθμηδόν φανερώνεται ανήμπορο να προστατεύσει ακόμα και το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του».[1]
«Απ' εναντίας μάλιστα, το 1974 την καταστροφή την προκάλεσε, άμεσα τουλάχιστον, η ολέθρια πραξικοπηματική ενέργεια που προήλθε από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Και αν αυτά τα έκαμαν οι δικτάτορες, οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις σίγουρα δεν έχουν λόγους να είναι υπερήφανες για τη χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση τους απέναντι στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Η αποδεδειγμένη ανικανότητα του ελληνικού κράτους να υπερασπίσει το ελληνικό έθνος- δηλαδή να επιτελέσει την κατ’ εξοχήν αποστολή του - συνιστά το πιο δυσοίωνο σημάδι για το μέλλον»[2].

Όταν αναφέρεται ο Παναγιώτης Κονδύλης στο ελληνικό κράτος φυσικά δεν αναφέρεται σε μια αφηρημένη ιδέα, αλλά εννοεί σαφώς τα ελληνικά εκείνα κόμματα που συνετέλεσαν στην καταστροφική του πορεία της οποίας υπαίτιοι είναι τα συγκεκριμένα κόμματα που συνετέλεσαν σ’ αυτήν.
Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, τον καταστροφικό εμφύλιο και την καταστροφή της Κύπρου με την δικτατορία, βρίσκεται προ των θυρών η προγραμματισμένη συρρίκνωση του ελληνισμού με την Μακεδονία ως αρχή.
Την εσωτερική συρρίκνωση επιχειρεί σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών, κατά την οποία παραδίδει μακεδονικό όνομα, μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, που θα οδηγήσει μαθηματικά, αν δεν αντιστραφεί, στην απώλεια της ελληνικής Μακεδονίας από τον ελληνικό κορμό. Και «φυσικά» ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται!

30 Ιανουαρίου 2019
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[2] ό.π., σ. 385.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα για τον Π. Κονδύλη, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Κονδυλης, Βασιλειαδης, Συμφωνια Πρεσπων, Συνθηκη Λωζαννης, Ρωσια, Μικρα Ασια, Βαλκανια, Μεση Ανατολη, Κωνσταντινουπολη, Κυπρος, Ηπειρος, Ιμβρος, Τενεδος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ