Πρόσκληση για παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, με την κοινή ιστορία Ιταλίας-Ελλάδας


Πρόσκληση για παραγωγή
ταινίας μικρού μήκους,
με την κοινή ιστορία
Ιταλίας-Ελλάδας

Μια δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή 10 οικονομικών φορέων και νέων σκηνοθετών για την παραγωγή 10 ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Η διεθνής πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema), θα αναδείξει τουλάχιστον 10 οικονομικούς φορείς σε συνεργασία με έναν σκηνοθέτη κάτω των 35 ετών που γεννήθηκε ή κατοικεί στην περιφέρεια της Απουλίας / Apulia (Ιταλία), ή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας ή των Ιονίων Νήσων. Στόχος είναι η παραγωγή μιας ταινίας, μικρού μήκους, με διάρκεια όχι μικρότερη από 10 και όχι μεγαλύτερη από 15 λεπτά, σχετικά με την κοινή ιστορία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, με σύγχρονη οπτική, ιστορίες, χαρακτήρες και τόπους, και με την φιλοδοξία να καθορίσουν σήμερα το τί θα είναι αύριο.
Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Περιφέρεια της Apulia ή/και στο έδαφος μιας ή περισσότερων ελληνικών περιφερειών που εμπλέκονται στο έργο (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας έως 28 Φεβρουαρίου 2019.
Το έργο CIAK αποσκοπεί στην προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των εμπλεκόμενων περιοχών μέσω πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικοακουστικό τομέα, όπως την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, την διοργάνωση εργαστηρίων σεναριογραφίας και κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Το Apulia Film Commission Foundation είναι ο κύριος δικαιούχος του έργου CIAK σε συνεργασία με τέσσερις εταίρους από την Ελλάδα: την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνεργαζόμενος εταίρος είναι η Περιφέρεια της Puglia / Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αξιοποίησης της Επικράτειας.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ελλαδα, Ιταλια, Απουλια, κινηματογραφος, ταινια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ