Ο βίος του μέγα μύστη Απολλωνίου του Τυανέως, σε έκδοση του 1501...


Ο βίος του μέγα μύστη
Απολλωνίου του Τυανέως,
σε έκδοση του 1501...Ο βίος του μέγα μύστη Απολλωνίου του Τυανέως, εγράφη από τον Λούκιο Φλάβιο Φιλόστρατο Β΄ (160/170-244/249 μ.Χ.), αν και ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «Φιλόστρατος ο Αθηναίος», καίτοι εκ Λήμνου!
Η πρώτη ή η δεύτερη έκδοση αυτής της βιογραφίας του μεγάλου νεοπλατωνικού φιλοσόφου, Απολλώνιου, από τα Τύανα της Καππαδοκίας, που έμεινε σχεδόν «μυθικός» θαυματουργός του 1ου αιώνος, έγινε στην Μπολόνια, από τον Benedictus Hector, το 1501!
Εκείνο το βιβλίο εκυκλοφόρησε με τίτλο «PHILOSTRATUS. De vita Apollonii Tyanei, scriptor luculentus a Philippo Beroaldo castigates», σε σχήμα 2ο (285 Χ 197 χλστ.), με ξυλογραφία στο τέλος.
Το βιβλίο ευρέθη στην κατοχή του Baptista Melonarius (ο οποίος το κατείχε ίσως από τα τέλη του 16ου αιώνα) δεμένο μαζί με ένα άλλο βιβλίο, με τίτλο «Οι Ιησουίτες στην Ρώμη»!
ΑΚΟΥΣΤΕ την ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Λεκάκη για τον ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ τον ΤΥΑΝΕΑ τον ΚΑΠΠΑΔΟΚΗ, ΕΔΩ.
Ας σημειωθεί πως και ο Απολλώνιος ο Τυανεύς ήξερε την γλώσσα των ζώων. Την ικανότητά του αυτήν, την απέκτησε - κατά μίαν εκδοχή - όταν έφαγε μια καρδιά ενός φιδιού!
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.2.2014.

βιος, μυστης, Απολλωνιος Τυανεας, εκδοση, 1501, βιος Απολλωνιου Τυανεως, Φιλοστρατος, Αθηναιος, Λημνος, βιογραφια, νεοπλατωνισμος, νεοπλατωνικη σχολη, φιλοσοφος, Απολλωνιος, Τυανα, Καππαδοκια, θαυματουργος, θαυμα, Μπολονια, Εκτωρ, βιβλιο, Μελοναριος, Ιησουιτες, Ρωμη γλωσσα των ζωων καρδια φιδιου ζωα φιδιο οφις ζωο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ