ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ

Με επιστολή της προς τον IHA, η προϊσταμένη του Δ.Σ. Αρκιών, Μ. Τσιαλιέρα, αιτείται, για άλλη μια φορά, βοήθεια, όσον αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Ιατρείου των Αρκιών, το οποίο (μετά από την ανακαίνισή του) παρουσιάζει βασικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την λειτουργία του, όταν με το καλό τοποθετηθεί επί τέλους ένας μόνιμος ιατρός, για να ανακουφίσει όλους τους αναξιοπαθούντες κατοίκους του νησιού των Αρκιών, αλλά και τους τρεις μοναδικούς κατοίκους του Μαραθίου, νησίδας προσκείμενης στο σύμπλεγμα των Αρκιών.
«Μετά από έρευνα που διενήργησα προσωπικά και σύμφωνα με τις υποδείξεις πεπειραμένου ιατρού, τον οποίον και συμβουλεύτηκα, σας παραθέτω τα κάτωθι απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, με τις οποίες είναι ανάγκη να εξοπλιστεί το ιατρείο:
Ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχοτομογράφος, modem για αποστολή ηλεκτροκαρδιογραφήματος, σπιρόμετρο, οξύμετρο, ωτοσκόπιο, πιεσόμετρα, απινιδωτής, Doppler αγγείων, αιματολογικοί αναλυτές και βιοχημικοί ξηράς χημείας (για την πρώτη εικόνα στα επείγοντα περιστατικά), φορητός ή σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκτυπωτής. Απαραίτητα όλα τα συμβατικά φάρμακα (αναλγητικά, αντιβιοτικά, σιρόπια, κλπ.). Αντιτετανικός ορός και ινσουλίνη ταχείας δράσης. Και ένα ψυγείο και παγοκύστες.
Ευελπιστώ για άλλη μια φορά πως (παρά τους χαλεπούς καιρούς) θα σας βρούμε αρωγούς σ' αυτή μας την προσπάθεια, που για μας είναι υψίστης σημασίας!», λέει η κ. Τσιαλέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 26.3.2019.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αρκιοι, Αρκοι, Τσιαλιερα, Ιατρειο, Μαραθι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ