Η Κρήτη μητέρα των γραφών! Των κρητικών ιερογλυφικών, της Γραμμικής Α’, της Γραμμικής Β’, της Κύπρου, της κλασσικής ελληνικής, της φοινικικής, της ουγγρικής, της αραβικής, του Σινά και της Ουγκαρίτ!


Η Κρήτη μητέρα των γραφών!


Των κρητικών ιερογλυφικών, της Γραμμικής Α’,
της Γραμμικής Β’, της Κύπρου,
της κλασσικής ελληνικής,
της φοινικικής, της ουγγρικής, της αραβικής,
του Σινά και της Ουγκαρίτ!




Η Η εργασία αυτή του Peter Revesz δείχνει πως η Κρήτη είναι ο τόπος προέλευσης των γραφών!!!


Εκτός, φυσικά, από τα κρητικά ιερογλυφικά, την Γραμμική Α’, και την Γραμμική Β’, και του κυπριακού συλλαβάριου, και της μετέπειτα κοινής κλασσικής ελληνικής, από την γραφή της Κρήτης προήλθαν και η φοινικική, και η αρχαία «ουγγρική» (του Βόρειου Πόντου - Καυκάσου), και το (νοτιο)αραβικό αλφάβητο, καθώς και της γραφή Tifinagh (της Τυνησίας).
Το επιστημονικό αυτό paper αναπτύσσει ένα νέο μέτρο ομοιότητος, μεταξύ ζευγαριών από σύμβολα γραφής. Το μέτρο ομοιότητος χρησιμεύει ως βοήθεια για να αναπτυχθεί μία σύγκριση μεταξύ των 9 γραφών.


Η εργασία παρουσιάζει μια μέθοδο για να μεταφραστεί η σύγκριση σε κωδικοποίηση «DNA», η οποία επιτρέπει την χρήση αλγορίθμων «βιοπληροφορικής», που κατασκευάζουν υποθετικά εξελικτικά δένδρα.
Όταν εφαρμόσουμε την μέθοδο αυτή στις 9 παραπάνω γραφές, δημιουργείται ένα εξελικτικό δένδρο με δύο κύριες διακλαδώσεις: Η πρώτη διακλάδωση αποτελείται από τα κρητικά ιερογλυφικά, τα κυπριακά, την Γραμμική Α’, την Γραμμική Β’, τα αρχαία ουγγρικά και την γραφή Tifinagh, ενώ η δεύτερη αποτελείται από τα κοινά (κλασσικά) ελληνικά, τα φοινικικά και τα (νοτιο)αραβικά.
Θεωρείται επίσης πως και η πρωτο-σιναϊτική και η ουγκαριτική γλώσσα, ίσως, ανήκουν σε αυτήν την οικογένεια γραφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστημονική έρευνα, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: International Journal of Applied Mathematics and Informatics, αρ. τ. 10, 2016.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Για τα ουγγρικά σας το είχαμε επισημάνει ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Κρητη, γραφη, κρητικα ιερογλυφικα, Γραμμικη Α, Γραμμικη Β, Κυπρος, ελληνικη, φοινικικη, ουγγρικη, αραβικη, Σινα, Ουγκαριτ, Ρεβεζ, ιερογλυφικα, Γραμμικη, κυπριακη, συλλαβαριο, ελληνικα, Φοινικη, Ουγγαρια, Καυκασος, Ποντος, Αραβια, αλφαβητο, Τιφιναγ, Τυνησια, συμβολο, αλγοριθμος, βιοπληροφορικη, εξελιξη, σιναιτικη, ουγγαριτ, γλωσσα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ