Τι σχέση έχει η Πυλαία Θεσσαλονίκης, με τους Αρμεναίους Κυπαρισσίας και τις… μπάμιες;


Τι σχέση έχει
η Πυλαία Θεσσαλονίκης,
με τους Αρμεναίους Κυπαρισσίας
και τις… μπάμιες;


Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας, κατόπιν ομοφώνου αποδοχής της πρόσκλησης της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ» κ.Τζιαφέρη, πρόκειται να παραστεί την Κυριακή 9.6.2019, στην εκδήλωση «9η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ» που διοργανώνει με θέμα την… μπάμια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής και μετά από πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ», έγινε πρόταση για υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης με τον Σύλλογό Αρμεναίων, αλλά και τον Σύλλογο Αρμεναίων «ΚΑΠΟΥΤΣΙ», που εδράζεται στο Δ.Δ.Αρμενιών Κυπαρισσίας, την οποία αμφότεροι οι Σύλλογοι απεδέχθησαν!
 Η πρώτη μικρή «φλόγα» άναψε πριν χρόνια στο χωριό μας, τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας, όταν από κατοίκους ενός μακρινού τόπου στην Μακεδονία, διαπιστώθηκαν κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ των τόπων καταγωγής μας, όσον αφορά τα τοπωνύμια (Καπουτζήδα - σημερινή Πυλαία - και Καπουτσί), καθώς και την ιδιαίτερη αγροτική απασχόληση των κατοίκων των χωριών αυτών με την καλλιέργεια…μπάμιας! Έτσι, η… μπάμια συσφίγγει τώρα τις σχέσεις των δύο τόπων και των Συλλόγων!
Κοινός σκοπός αυτής της κίνησης είναι η εδραίωση και ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών των Συλλόγων και των δύο περιοχών, την κοινή συνύπαρξή τους και την αρμονική και δημιουργική συνεργασία τους με σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση!
ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αρμεναιοι, Κυπαρισσια, Πυλαια, ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ, μπαμια, ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΑ, Αρμενιοι, ΚΑΠΟΥΤΣΙ, Μακεδονια, μπαμιες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ