Αρχαίοι ελληνικοί αμφορείς που βρέθηκαν στον Βόρειο Πόντο!


Αρχαίοι ελληνικοί αμφορείς
που βρέθηκαν
στον Βόρειο Πόντο!


Από την Ιστιαία... στον Βόρειο Πόντο!

Το έργο APE – Greek Amphorae from Northern Pontus Euxinus σκοπεύει στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος, το οποίο περιέχει μια σειρά αρχαίων ελληνικών αμφορέων, που προέρχονται από τις ανασκαφές αρχαίων μνημείων της περιοχής του Βόρειου Εύξεινου Πόντου.
Οι αμφορείς αποτελούν την σημαντικότερη αρχαιολογική πηγή, για την μελέτη των εμπορικών σχέσεων των ελληνικών πόλεων, κατά τους 7ο – 2ο π.Χ. αι. Ωστόσο, το πλούσιο υλικό που συνθέτει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Ρωσίας, ως επί το πλείστον, δεν έχει βγει στην επίσημη επιστημονική κυκλοφορία. Γι’ αυτό, υπάρχει ανάγκη συστηματοποίησης και κατανόησης του συσσωρευμένου ευρεθέντος υλικού.
Η υλοποίηση του έργου έγινε με την υποστήριξη του Ρωσικού Ιδρύματος Επιστημών. Θα επιτρέψει, για πρώτη φορά, στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να συνδυάσει και να εισαγάγει στην επιστημονική γνώση, μια τεράστια ποικιλία, από την σημαντικότερη αρχαιολογική πηγή της αρχαίας περιόδου.
Η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος θα επιτρέψει σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητών να αποκτήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα των αμφορέων, από διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, στο συντομότερο δυνατόν διάστημα, εξαλείφοντας την ανάγκη να διεξάγονται χρονοβόρες έρευνες για πληροφορίες που περιέχονται σε μεμονωμένες δημοσιεύσεις.
Στο μέλλον, η παρουσία μιας τέτοιας βάσης θα επιτρέψει να δημιουργούνται και πανοραμικές ανακατασκευές μεγάλης κλίμακας για ολόκληρον τον αρχαίο κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Για αρχαίους ελληνικούς ΑΜΦΟΡΕΙΣ,
που βρέθηκαν στην ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΔΩ.

Τέτοια ιστοσελίδα-αρχείον ΔΕΝ έχει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, ούτε καν για τους αμφορείς που ευρέθησαν εντός Ελλάδος!!!


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: αμφορεας, αμφορευς, αμφορεις, εμποριο, Ποντος, Ρωσια, Ιστιαια, Ευβοια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ