614 αρχαίες ελληνικές επιγραφές από Βορειοδυτική Ελλάδα, Βενετία και Ιστρία - Στο Venice Squeeze Project - Digital Library of Epigraphic Squeezes Open Access (University Ca’ Foscari of Venice)


614 αρχαίες ελληνικές επιγραφές
από Βορειοδυτική Ελλάδα,
Βενετία και Ιστρία

Στο Venice Squeeze Project
Digital Library of Epigraphic Squeezes
Open Access
(University Ca’ Foscari of Venice)


Αρχαία επιγραφή στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
διασώζει τα ονόματα
ΝΙΚΩΝ, ΚΟΜΨΙΣ, ΜΟΥΣΙΣ και ΛΕΩΝ

Το πρώτο βήμα του έργου είναι η δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης των αποτυπώσεων σε χαρτί των αρχαίων ελληνικών επιγραφών, οι οποίες διασώζονται στο Ελληνικό Εργαστήριο Επιγραφών / Greek Epigraphy Laboratory. 
Η συλλογή, η οποία περιλαμβάνει 614 αποτυπώσεις, είναι η πιο πλήρης, και ομοιογενής συλλογή στην Ιταλία. Χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από τότε αυξάνεται και ενημερώνεται από την Claudia Antonetti, μέσω ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και την Σικελία.
Κάθε η αποτύπωση έχει ταξινομηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την εικόνα της αντίστοιχης ελληνικής επιγραφής, καθώς και την βιβλιογραφική της τεκμηρίωση.
Η συλλογή είναι διευθετημένη ανάλογα με τον τόπο προέλευσης ή την πραγματική θέση των επιγραφών (μουσεία ή ιδιωτικές συλλογές): Αντικατοπτρίζει κυρίως την Βορειοδυτική Ελλάδα, την Βενετία και Histria / Ιστρία, που δεν καλύπτονται από άλλο σχετικό αρχείο!


ΔΕΙΤΕ την σχετική ανακοίνωση στο Συνέδριο Επιγραφικής της Βιέννης:



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ονομα, ΝΙΚΩΝ, ΚΟΜΨΙΣ, ΜΟΥΣΙΣ, ΛΕΩΝ, Ψηφιακη Βιβλιοθηκη, επιγραφη, Επιγραφες, συλλογη, Ιταλια, Αντωνεττι, Σικελια, βιβλιογραφια, μουσειο, Ελλαδα, Βενετια, Ιστρια, Αιτωλοακαρνανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ