«Ίχνη στον Χρόνο», του Γιάννη Ψυχοπαίδη: «Το Αλφάβητο-Αρχαϊκό Παλίμψηστο» και «Λεμονοδάσος - Ημερολόγια ενός καλοκαιριού»


«Ίχνη στον Χρόνο»
του Γιάννη Ψυχοπαίδη

«Το Αλφάβητο - Αρχαϊκό Παλίμψηστο»
και «Λεμονοδάσος - Ημερολόγια ενός καλοκαιριού»

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΟΥ
ΚΑΙ ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE

Για μία ακόμη χρονιά ξεκινά η θερινή περίοδος της γκαλερί CITRONNE το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 με την θεματική «Ίχνη στο Χρόνο» και δυο ατομικές εκθέσεις του διάσημου εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη: Μία έκθεση ως συνέχεια της επιτυχημένης ετήσιας συνεργασίας της με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου με θέμα «Το Αλφάβητο-Αρχαϊκό Παλίμψηστο», και μία ακόμη ταυτόχρονα στην γκαλερί με θέμα «Λεμονοδάσος - Ημερολόγια ενός καλοκαιριού».


Σημειώνεται πως η έκθεση στο Μουσείο γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Ημέρας των Μουσείων.
Εγκαίνια το Σάββατο, 8.6.2019, ώρα 7 μ.μ. στο Μουσείο και 8:30 μ.μ. στη γκαλερί.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη που έχει και στο παρελθόν παρουσιάσει εκθέσεις του στην ποριώτικη γκαλερί:
Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε χαρακτική με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1963-1968), με μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική (1970-1976) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου και υποτροφία από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γερμανία προσκεκλημένος του Καλλιτεχνικού Προγράμματος της πόλης του Δ. Βερολίνου. Το 1994 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Κατά την δεκαετία του 1960 υπήρξε μέλος της Καλλιτεχνικής Ομάδας Α΄ στην Αθήνα και της εικαστικής ομάδας του περιοδικού "Επιθεώρηση Τέχνης". Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας των "Νέων Ελλήνων Ρεαλιστών" (1971-1973) και του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών (1974-1976). Από το 1966 παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.
Η έκθεση στο Μουσείο θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα είναι ανοικτή καθημερινά 08:30 - 16:00, κάθε Τρίτη κλειστά.


ΛΕΞΕΙΣΧρονος, Ψυχοπαιδης, Αλφαβητο, Αρχαικο Παλιμψηστο, Λεμονοδασος, Ημερολογιο, καλοκαιρι, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΟΥ, Πορος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ