Το μουσείο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας επιστρέφει κλεμμένα αρχαία ελληνικά έργα τέχνης, στην… Ρωσία


Το μουσείο του Σάλτσμπουργκ
της Αυστρίας
επιστρέφει κλεμμένα αρχαία
ελληνικά έργα τέχνης,
στην… Ρωσία



Το Μουσείο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας εδήλωσε ότι θα παραδώσει στην Ρωσία μια σειρά από αρχαία ελληνικά έργα τέχνης, που εκλάπησαν κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!
Μάλιστα εκδόθηκε πιστοποιητικό επαναπατρισμού για οκτώ αντικείμενα. Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander van der Bellen, το επαρουσίασε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Σότσι!


Τα οκτώ αντικείμενα περιλαμβάνουν πέντε ταφικά ανάγλυφα / αναθηματικές στήλες, και τρεις αμφορείς που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη αποικίσει στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.


Ένας ναζί αξιωματικός, αυστριακής καταγωγής, έκλεψε τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς από το Ιστορικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Temryuk, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας και τους πήγε στο σπίτι του, στο Σάλτσμπουργκ!

Τα αρχαία ελληνικά τέχνεργα θα επιστραφούν το επόμενο φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: UrduPoint, 28.5.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΕΣ των ΝΑΖΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


ΛΕΞΕΙΣμουσειο, Σαλτσμπουργκ, Αυστρια, κλεμμενα αρχαια ελληνικα εργα τεχνης, Ρωσια, Παγκοσμιος Πολεμος, Μπελλεν, Πουτιν, Σοτσι, ταφικα αναγλυφα, αναθηματικη στηλη, αμφορεας, Μαυρη Θαλασσα, ναζι, αξιωματικος, Αρχαιολογικο Μουσειο, Τεμριουκ, Ποντος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ