«ΕΦΥΓΕ» Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ένας σεμνός συγγραφέας στην ουράνια χώρα των ευπατριδών


«ΕΦΥΓΕ» Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Ένας σεμνός συγγραφέας
στην ουράνια χώρα των ευπατριδών


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός συγγραφέας και ποιητής Δημήτρης Λούκας, πρόσφατα πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού.


«Γκάγκαρος» Αθηναίος, γεννήθηκε το 1933 και έζησε στην Πλάκα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο, απεφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και παρακολούθησε επίσης τακτικά σεμινάρια δημοσιογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Διέτριψε στη Δημοσιολογία και δίδαξε γιά 25 χρόνια στη Σχολή Ικάρων και για 4 χρόνια ως εντεταλμένος επιστήμονας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στα μετεφηβικά του χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό και υπήρξε αθλητής των ρίψεων στον Εθνικό Γ.Σ.

Επιδόθηκε στην ποίηση, στη λογοτεχνία και στην ιστορική μελέτη με την έκδοση πλήθους βιβλίων και με τη συνεργασία σε γνωστά πολιτιστικά περιοδικά.

Ήταν τακτικό Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος.

ΠΗΓΕΣ:

ΛΕΞΕΙΣ: συγγραφεας, ποιητης, Λουκας, Δημοσιογραφος, Τουρισμος, Αθηνα, Πλακα, δημοσιογραφια, Σχολη Ικαρων, Παντειο Πανεπιστημιο, ποδοσφαιρο, Παναθηναικος, αθλητης, ριψη, Εθνικος, ποιηση, λογοτεχνια, βιβλιο, Παρνασσος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ