Αρχαία υπόγεια «πόλη» ερευνήθηκε στα Εκβάτανα του Ιράν


Αρχαία υπόγεια «πόλη»
ερευνήθηκε
στα Εκβάτανα του Ιράν



Μια ομάδα αρχαιολόγων ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα για μια υπόγεια «πόλη», 800 χρόνων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Salehabad της επαρχίας Hamedan, στο κεντρο-δυτικό Ιράν.
Ευρέθη πριν από περίπου τρία χρόνια. Αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε, για να αποφευχθεί οιαδήποτε πιθανή λεηλασία.


Αρχικώς ευρέθησαν κεραμικά, τα οποία σχετίζονται με ισλαμικές και αρχαιότερες εποχές. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για περαιτέρω έρευνα, ίνα ερευνηθεί πλήρως ο τόπος.
Την εποχή που οι Ρώσοι στρατιώτες διέσχιζαν την περιοχή (επί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), οι εντόπιοι έκρυψαν τις οικογένειές τους στην υπόγεια πόλη, ώστε κανείς να μην τους παρατηρήσει!


Είναι η 3η υπόγεια πόλη που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Hamedan μετά το Samen και το Arzan-Fud, που ορισμένοι αρχαιολόγοι αποδίδουν στην εποχή των Μήδων (678-549 π.Χ.). Έτσι το Hamedan μπορεί να ονομαστεί ως «πρωτοποριακή περιοχή τρωγλοδυτικής αρχιτεκτονικής» για το Ιράν.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το Hamedan φιλοξένησε την 3η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Τρωγλοδυτική Αρχιτεκτονική, στην οποία δεκάδες εμπειρογνώμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί συζήτησαν την σχετική αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την τεχνολογία των τρωγλοδυτών.


Το σύγχρονο Hamedan ευρίσκεται κυρίως στα αρχαία Εκβάτανα, πρωτεύουσα και θερινή κατοικία των βασιλέων των Αχαιμενιδών, που κυβέρνησαν την Περσία (553-330 π.Χ.).

ΠΗΓΗ: ISNA, Tehran Times, 30.5.2019.


ΛΕΞΕΙΣ: υπογεια πολη, Εκβατανα, Ιραν, Σαλεχαμπαντ, Χαμενταν, Ιραν, κεραμικα, Ρωσια, Παγκοσμιος Πολεμος, υπογειο, Σαμεν, Αρζαν Φουντ, Μηδοι, τρωγλοδυτικη αρχιτεκτονικη, Τρωγλοδυτες, αρχιτεκτονικη, Αχαιμενιδες, Περσια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ