Νέοι αλλά και επανεκλεγέντες άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τι θα κάνετε για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών σας από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία; Με τις κεραίες κοντά σε Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Νοσοκομεία, κ.ά.; Θέλετε «έξυπνες πόλεις» με άρρωστους πολίτες; - του Θ. Μέτση

Νέοι αλλά και επανεκλεγέντες άρχοντες 
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
τι θα κάνετε
για τις δυσμενείς επιπτώσεις
στην υγεία των πολιτών σας
από την
Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία;

Με τις κεραίες κοντά σε Νηπιαγωγεία, Σχολεία,
Νοσοκομεία, κ.ά.;
Θέλετε «έξυπνες πόλεις»
με άρρωστους πολίτες;

Ph.D., δρ. Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος


Η εξάρτηση του πολίτη σήμερα από τα ασύρματα ηλεκτρονικά Gadgets έχει πάρει μια μορφή εθισμού η οποία ενισχύεται συνεχώς με μία άνευ όρων προβολή και διαφήμιση χωρίς όρους, χωρίς κανονισμούς και χωρίς ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που περιέχει.
Όλα τα προϊόντα με αντενδείξεις τις αναγράφουν σε κάποια οδηγία ή ακόμα και στην συσκευασία όπως έχει καθιερωθεί στα προϊόντα καπνίσματος. Για την ΗΜ Ακτινοβολία όμως παρά τις δεκάδες εκκλήσεις, τα χιλιάδες συγγράμματα και τις προειδοποιήσεις εκατοντάδων επιστημόνων και ειδικών για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία παραμένει στο απυρόβλητο και μέσα σε έναν πρωτοφανή μανδύα προστασίας όχι μόνο από την βιομηχανία που έχει σοβαρά οικονομικά συμφέροντα αλλά και από τις κυβερνήσεις και αυτόν ακόμα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου περί κεραιών που έφερε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μείωση των ορίων ακτινοβολίας, ούτε πρόβλεψη για χωροταξικούς περιορισμούς των κεραιών κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα. Όμως η δαπανηρή μελέτη της NTP (National Toxicology Program) συνδέει άρρηκτα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με καρκινικούς όγκους στην καρδιά και τον εγκέφαλο των πειραματόζωων που είχαν εκτεθεί σε επίπεδα ακτινοβολίας 2G και 3G. Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνεται και με τα πρόσφατα πορίσματα του Ramazzini institute που δεν αφήνουν αμφιβολία για τις επιπτώσεις της ΗΜ Ακτινοβολίας όπως άλλωστε μας έχουν κοινοποιήσει και προειδοποιήσει με δεκάδες εκκλήσεις χιλιάδες επιστήμονες από το 2000 μέχρι σήμερα
Ερευνητές από όλον τον κόσμο μας προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι τα νέα επίπεδα ακτινοβολίας που διαμορφώνονται μέσα στις πόλεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και επιβαρυντικά για την Δημόσια Υγεία αφήνοντας αιχμές για σοβαρότερες επιπτώσεις με τις νέες τεχνολογίες 5G και τις εφαρμογές του IoT, V2V και V2I ενώ για τις προηγούμενες τεχνολογίες ο κίνδυνος επιβεβαιώνεται με χιλιάδες πλέον δημοσιευμένες μελέτες.
Στην παρούσα εξέλιξη περιμέναμε από την πολιτεία μια αναπροσαρμογή των ορίων (1998) και όχι μια συνέχεια της μέχρι σήμερα αδρανοποίησης σε ένα θέμα που άπτεται της Δημόσιας υγείας και του “Δημογραφικού” ή τουλάχιστον καθησυχασμό της κοινής γνώμης με σαφή τεκμηρίωση ότι η 5G δεν θα επιβαρύνει την Υγεία.
Προτού κάποιοι Δήμαρχοι, αρπάξουν εντελώς επιπόλαια το δόλωμα της “έξυπνης πόλης” και με εμφανή άγνοια ότι οι νέες κεραίες και ακτινοβολία αυξάνονται στο δεκαπλάσιο, και πριν υποκύψουν στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G και το δημοτικό Wi Fi, θα πρέπει να ερευνήσουν τις επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία, εκτός αν Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Υγείας και Περιβάλλοντος έχουν τεκμηριωμένη πληροφόρηση που ικανοποιεί τις ανησυχίας μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών αλλά και ειδικών που έχουν εκφράσει συνεχείς και τεκμηριωμένες ανησυχίες.
Μήπως γνωρίζει κανείς τα πιλοτικά προγράμματα 5G στις Ελληνικές πόλεις που έσπευσαν να τα αποδεχθούν, ποιος θα τα αξιολογήσει και με ποια κριτήρια;, γιατί οι “εντελώς πρόχειρες” συμβάσεις για αυτά τα πιλοτικά προγράμματα τεσσάρων πόλεων με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους δεν κάνουν καμία αναφορά περί της αξιολόγησης του “πιλοτικού προγράμματος” αλλά ούτε και για τον φορέα που έχει ορισθεί και επιφορτισθεί την αξιολόγηση τους. Και για να προλάβω τυχόν αναφορά στο ‘Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής” θα εστιάσω στην γραπτή δήλωση και αποδοχή του συγκεκριμένου Υπουργείο (9.1.2019) ότι αγνοεί πλήρως τις συνέπειες της ΗΜ Ακτινοβολίας και τις βιολογικές επιπτώσεις αυτής στον Άνθρωπο.
Πληροφόρηση -ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία- αναζήτησε και ο Γερουσιαστής Blumenthal από την FCC (ΗΠΑ) αλλά όπως έγινε ήδη γνωστό ..η πληροφόρηση αυτή δεν υπάρχει.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών γνωρίζουν καλά ότι οι 3G,4G και 5G δεν είναι ασφαλείς για την Δημόσια υγεία και σύμφωνα με τους κανόνες της Wall Street προειδοποιούν τους μετόχους τους ότι ενδεχομένως να κληθούν να πληρώσουν μεγάλες αποζημιώσεις για ζημιές που αφορούν σοβαρές βλάβες υγεία!!. Η Swiss Telecom δραστηριοποιούμενη σε ένα εντελώς διαφορετικά περιβάλλον με πιο ενισχυμένη την ευαισθησία και ευθύνη προς τους πολίτες προειδοποιεί ότι η ασύρματη ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς τις θερμικές επιδράσεις έχει γεννητικά τοξικές επιπτώσεις, καταστρέφει το γεννητικό υλικό (DNA) και ανεβάζει τον κίνδυνο καρκινογένεσης. Μια παραδοχή που μέχρι σήμερα η ICNIRP (International Committee for Non Ionizing Radiation Protection) – η “θυγατρική” του ΠΟΥ - αρνείται να αποδεχθεί παρά τις 20000+ τεκμηριωμένες και δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες και εργασίες.
Για τον ίδιο λόγο οι ασφαλιστικές Lloyds, Swiss Re και άλλες, “εξαιρούν” τις καλύψεις που αφορούν προβλήματα υγείας προερχόμενα από Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία. Με αυτό το σκεπτικό ίσως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει επί τέλους να δει πιο πέρα από το παραμύθι της “έξυπνης πόλης” και της εύκολης χρηματοδότησης και να αξιολογήσει υπεύθυνα τις δυσμενείς συνέπειες για τους δημότες.
Θα πρέπει να σταματήσει η Δημοτική εγκατάσταση Wi Fi σε Πάρκα και Παιδικές Χαρές, αλλά και χώρους με μεγάλη συνάθροιση παιδιών γιατί ο πρωταρχικός στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι και παραμένει η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των δημοτών και όχι η ανεξέλεγκτη και με οποιοδήποτε τίμημα και συνέπεια, χρηματοδότηση του Δήμου ή το αφήγημα του παραμυθιού της έξυπνης πόλης που σερβίρεται σήμερα τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την πολιτεία χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης και γνώσης των συνεπειών για την Δημόσια Υγεία .

18.6.2019.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.6.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΜ 5G, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ: Ηλεκτρομαγνητικη Ακτινοβολια, 5G, Μετσης, κινητη τηλεφωνια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ