Να επανέλθει στο προσκήνιο το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών εν όψει εκλογών


Να επανέλθει στο προσκήνιο
το ζήτημα της διεκδίκησης
των γερμανικών οφειλών
εν όψει εκλογών

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ
από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απευθύνεται στον ελληνικό λαό και τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να θέσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώπιον των ιστορικών τους ευθυνών.
Καλούμε σήμερα, πριν την λαϊκή ετυμηγορία της 7ης Ιουλίου, τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους να θέσουν στα προεκλογικά τους προγράμματα και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου την έμπρακτη στήριξη του ιερού αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της 17ης Απριλίου 2019 της Βουλής των Ελλήνων, που ελήφθη, μάλιστα, με μεγάλη πλειοψηφία και την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης στην κυβέρνηση της Ο.Δ. της Γερμανίας (4.6.2019), η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μπαίνει, εκ των πραγμάτων, σε νέα φάση. Σημειώνουμε ότι η επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης αποτελεί θετικό και αναγκαίο βήμα για την προώθηση της διεκδίκησης, έστω κι αν υλοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Για να παράξει όμως αποτελέσματα η ρηματική διακοίνωση πρέπει να συνοδευθεί από κατάλληλες, πολιτικά, διπλωματικά και νομικά – δικαστικά, ενέργειες, στο πλαίσιο ενός καλά επεξεργασμένου και συνεκτικού εθνικού σχεδίου διεκδίκησης. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι οι αξιώσεις μας είναι ενιαίες και αδιαίρετες και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη σαλαμοποίησή τους.
Με την ευκαιρία, χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα των θυμάτων του Διστόμου και όλων των ολοκαυτωμάτων της χώρας και ελπίζουμε σε θετική έκβαση του δικαστικού αγώνα στην Ιταλία. Χαιρετίζουμε επίσης τη συμμετοχή στον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση του πιο προοδευτικού, μειοψηφικού ωστόσο, τμήματος της γερμανικής κοινωνίας. Καυτηριάζουμε την επί δεκαετίες αδιάλλακτη και παρελκυστική στάση των γερμανικών κυβερνήσεων απέναντι στις δίκαιες ελληνικές αξιώσεις. Η ανεπίσημη και αναιτιολόγητη απόρριψη της ρηματικής διακοίνωσης είναι ενδεικτική της εξοργιστικής συμπεριφοράς της Ο.Δ. της Γερμανίας, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Καταληκτικά, η ικανοποίηση των απαράγραπτων ελληνικών αξιώσεων αποτελεί επιβεβλημένη πράξη αποκατάστασης του Δικαίου και της Ιστορίας και οχύρωσης της Δημοκρατίας από τους ζηλωτές του φασισμού. Συνεπώς, η ενεργός διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί ύψιστο ηθικό, εθνικό και δημοκρατικό χρέος, η εκπλήρωση του οποίου απαιτεί ενότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Καλούμε τον λαό και τα πολιτικά κόμματα στις επάλξεις του αγώνα!
26.6.2019

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

ΛΕΞΕΙΣ: Κατοχη, Γερμανια, γερμανικο χρεος, κατοχικο δανειο, ναζι, Γερμανοι, Διστομο

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ