Ο Μέγας Αλέξανδρος
εγεννήθη, μάλλον,
στις 9 Ιουλίου 356 π.Χ.
Του Μηνά Τσικριτζή (*)
Χθες και σήμερα πήρα μηνύματα για την γέννηση του Αλεξάνδρου στις 20 ή 22 Ιουλίου.
Πήγα στην el.wikipedia και αναφέρει την 20ή ή 26η Ιουλίου.
Γεννήθηκε στην Πέλλα, πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.
Λόγω ενασχόλησης μου πριν 5 χρόνια με την Αμφίπολη - βλέπε ΕΔΩ όπου στο 1:33 λεπτό παρουσιάζω τα αστρονομικά στοιχεία για την ημέρα θανάτου του Αλεξάνδρου, που συνέβη στις στις 12 Ιουνίου 323 π.Χ. - το θέμα της Γέννησής του, θεωρώ ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον Αστρονομικά, γιατί παρατηρούνται τρεις σύνοδοι πλανητών κ.ά.
Στην ανωτέρω εικόνα παρατηρούνται οι εξής συμπτώσεις στις 9 Ιουλίου έχουμε μια σπάνια απόλυτη σύνοδο και ταύτιση των πλανητών Δία και Αφροδίτης σε σύνοδο με τον Άρη την ώρα που δύει ο αστερισμός του Λέοντα.
Με βάση τα στοιχεία αυτά πιθανολογώ, ότι η μητέρα του τον θεώρησε παιδί έρωτα (Αφροδίτης) με Δία και λόγω Άρη (Πολεμιστής) ως Βασιλιά (Λέων) και είχαμε και Πανσέληνο (Άρτεμις - Η πανσέληνος φέρει ὠρίμανσιν καὶ ὁλοκλήρωσιν, ἐνὼ ἔχει παρατηρηθεῖ πὼς διευκολύνει τὸν τοκετὸν ἀνθρώπων καὶ ζῴων).
Βέβαια ο Πλούταρχος αναφέρει: [3.5] Ἐγεννήθη δ᾽ οὖν Ἀλέξανδρος ἱσταμένου μηνὸς Ἑκατομβαιῶνος, ὃν Μακεδόνες Λῷον καλοῦσιν, ἕκτῃ, καθ᾽ ἣν ἡμέραν ὁ τῆς Ἐφεσίας Ἀρτέμιδος ἐνεπρήσθη νεώς
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις έξι του Εκατομβαιώνα, που οι Μακεδόνες ονομάζουν Λώο, την ημέρα που κάηκε ο ναός της Άρτεμης στην Έφεσο. [3.6]
Παίρνοντας αφορμή από αυτό το γεγονός ο Ηγησίας από την Μαγνησία είχε πει μια εξυπνάδα ικανή με την κρυάδα της να σβήσει την πυρκαγιά εκείνη· είπε δηλαδή ότι ήταν αναμενόμενο να καεί ο ναός, αφού η Άρτεμη ασχολούνταν με την γέννηση του Αλέξανδρου.
Ο Εκατομβαιών μήνας άρχιζε μετά το θερινό Ηλιοστάσιο με την νέα Σελήνη, που τότε ήταν 26 Ιουνίου. Στις 27 ήταν η πρώτη ημέρα του Εκατομβαιώνα, άρα η πυρπόληση του Ναού πρέπει να έγινε στις 2 Ιουλίου. Άρα κατά την μελέτη αυτή ο Αλέξανδρος θα πρέπει να γεννήθηκε μεταξύ 2 και 9 Ιουλίου όπου τα αστρονομικά στοιχεία που παρατηρούνται στην ανωτέρω εικόνα δεν αλλάζουν σημαντικά. Πιθανότερη ημερομηνία να είναι στις 9 και αργά μετά την δύση του Ήλιου.
Εννοείται ότι δεν κάνω αστρολογία, αλλά φαίνεται, ότι η τηλεόραση στις αρχαίες κοινωνίες ήταν ο νυχτερινός ουρανός, που παρατηρούσαν τα κινούμενα αντικείμενα τα οποία καθόριζαν και επηρέαζαν γι’ αυτούς μέρος της ζωής τους.
(*) Dr. Minas Tsikritsis, Researcher of Aegean Scripts.
ΛΕΞΕΙΣ: Ιουλιος, συνοδος πλανητων, πλανητης, Διας, Αφροδιτη, Αρης, αστερισμος Λεοντας, ερωτας, Πολεμιστης, Βασιλιας, Λεων, Πανσεληνος, Αρτεμις, ωριμανση, ολοκληρωση, τοκετος, Πλουταρχος, Αλεξανδρος, μηνας, Εκατομβαιωνας, Μακεδονια, Λωος, Εφεσια Αρτεμις, ναος, Εκατομβαιων, Μακεδονες, πυρκαια, πυρκαγια, πυρποληση, ναος της Αρτεμης, Εφεσος, Ηγησιας, Μαγνησια, Αρτεμη, γεννηση, γεννα, θερινο Ηλιοστασιο, Σεληνη, Ιουνιος, αστρονομια, αστρολογια, τηλεοραση, νυχτερινος ουρανος, νυχτα, Πελλα, Αμφιπολη, θανατος, Τσικριτζης
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook