Στις 19 Ιουλίου εκκίνηση του 56ου Ράλλυ Αιγαίου για Αστυπάλαια και Μήλο - Το Ράλλυ Αιγαίου υιοθετεί την προσπάθεια του δήμου Μήλου “TAKE ME HOME” για επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου στην κοιτίδα του


Στις 19 Ιουλίου εκκίνηση
του 56ου Ράλλυ Αιγαίου
για Αστυπάλαια και Μήλο

Το Ράλλυ Αιγαίου υιοθετεί
την προσπάθεια του Δήμου Μήλου
“TAKE ME HOME”
για επιστροφή του αγάλματος
της Αφροδίτης της Μήλου
στην κοιτίδα του


Ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας με πολλές ιστιοπλοϊκές προκλήσεις θα είναι το «56ο Ράλλυ Αιγαίου» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Το προσεχές καλοκαίρι ο στόλος του ιστορικού θεσμού θα επισκεφθεί την Αστυπάλαια και τη Μήλο, σε μια διαδρομή συνολικής απόστασης περίπου 400 ν.μ.
Στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου» τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τον Σαρωνικό κόλπο στις 19 Ιουλίου με προορισμό το νησί των Δωδεκανήσων και θα διανύσουν μία απόσταση 170 ν.μ. Στην Αστυπάλαια θα μείνουν μέχρι και τις 23 Ιουλίου και στις 24 θα πάρουν εκκίνηση για τη Μήλο (114 ν.μ.) όπου θα μείνουν μέχρι και τις 26 Ιουλίου. Στις 27 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά από τον κόλπο του Αδάμαντα με προορισμό το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο διοργανωτής όμιλος (ΠΟΙΑΘ) σχεδιάζει και παράκτιες ιστιοδρομίες (inshore) στα νησιά σταθμούς με στόχο οι κάτοικοι των νησιών και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεαματικές ναυμαχίες κάποιων εκ των καλύτερων ελληνικών σκαφών και πληρωμάτων.
«… Η επιλογή αυτών των δύο νησιών, μας επιτρέπει τον σχεδιασμό ενός πραγματικού αγώνα ανοικτής θαλάσσης με αρκετές νυχτερινές πλεύσεις σε μία συνολική απόσταση 400 ν.μ.. Παράλληλα το 56ο Ράλλυ Αιγαίου υιοθετεί την προσπάθεια του δήμου Μήλου “TAKE ME HOME” για επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου στην κοιτίδα του. Επίσης για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε ο ΠΟΙΑΘ με τίτλο ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ, και θέμα τον καθαρισμό παραλιών στα δύο νησιά που θα επισκεφτεί η διοργάνωση, όπως ακριβώς έγινε και στο περυσινό Ράλλυ Αιγαίου..», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Το Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί τον μακροβιότερο αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο εκείνη την εποχή του δίνουν και έναν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
56ο Ραλλυ Αιγαίου 2019 

Πέμπτη  18 Ιουλίου 2019
Ώρα 19:00      Συγκέντρωση Κυβερνητών.
Ώρα 20:30                  Υποδοχή πληρωμάτων.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Αστυπάλαια
Εκκίνηση                     Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 18:00.    
Διαδρομή:      Φάληρο – Αστυπάλαια, απόσταση 170 ν.μ.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00      Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων. 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Αστυπάλαια - Μήλος
Εκκίνηση                     Έξω από την περιοχή του λιμένος Αστυπάλαιας, ώρα 10:00.
Διαδρομή:      Αστυπάλαια – Μήλος, απόσταση 114 ν.μ.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00      Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων. 

Σάββατο  27 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Μήλος - Σούνιο
Εκκίνηση                     Έξω από την περιοχή του λιμένος Αδάμαντα Μήλου, ώρα 12:00.
Διαδρομή:      Αδάμας Μήλος - (Σέριφος & Κύθνος αριστερά) – Σούνιο , απόσταση 70 ν.μ.

Δευτέρα  29 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00      Απονομή Επάθλων.

*Προγραμματίζονται inshore ιστιοδρομίες στα νησιά σταθμούς ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19 Ιουλίου 2019 από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με πρώτο προορισμό την Αστυπάλαια.
Στις 26 Ιουνίου ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκπροσωπεί την ανώτατη αρχή του παγκόσμιου αθλητισμού στην Ελλάδα. Ο Έλληνας «Αθάνατος» έχει συνδέσει, ήδη, το όνομά του με το Ράλλυ Αιγαίου καθώς είχε δώσει την εκκίνηση και το 2016. Ο ΠΟΙΑΘ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ να βρεθεί σε ακόμη μία εκκίνηση θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον τιμήσει για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκη για την πρόσκληση να δώσω την εκκίνηση στον ιστορικότερο θεσμό της ελληνικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Στον στόλο του πολλές φορές βρέθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και νέοι αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις ιδιαίτερες πλεύσεις της διοργάνωσης, να μάθουν πράγματα που τους φάνηκαν χρήσιμα στην ολυμπιακή ιστιοπλοΐα. Το Ράλλυ Αιγαίου έχει συνδεθεί με την ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Κάθε χρόνο ενισχύει τις οικονομίες των νησιών που επισκέπτεται και γίνεται πρεσβευτής διαφήμισης τους Αιγαίου Πελάγους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.
Τα νησιά - σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος. Οι διοργανωτές με στόχο να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη διαδρομή και να αυξήσουν τις ιστιοδρομίες καθόρισαν και δύο βαθμολογικές πόρτες, η μία έξω από το Βαθύ της Σίφνου στη διαδρομή Φάληρο – Αστυπάλαια και ή άλλη έξω από το λιμάνι της Σικίνου στη διαδρομή Αστυπάλαια – Μήλος, ενώ στην Αστυπάλαια θα διοργανωθεί και τοπική ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η συνολική  βαθμολογία του 56ου Ράλλυ Αιγαίου να προκύψει από έξη ιστιοδρομίες. Η απόσταση την οποία θα χρειαστεί να διανύσουν τα ιστιοπλοϊκά υπερβαίνει τα 400 ν.μ. και για πρώτη φορά στον ιστορικό θεσμό θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή.

Έπαθλο «Line Honours»

Για πρώτη φορά στον ιστορικό θεσμό θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή. Το τρόπαιο « Line Honours » υπάρχει στους περισσότερους από τους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης και η απόφαση του ΠΟΙΑΘ να το θεσπίσει και για τη μακροβιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τα ιστιοπλοϊκά πληρώματα. Η εφετινή διαδρομή είναι περίπου 400 ν.μ. και η Επιτροπή Αγώνα θα προσθέσει τον χρόνο που έκαναν τα σκάφη ώστε να διασχίσουν κάθε μία από τις τέσσερεις διαδρομές που συνθέτουν τον Ράλλυ Αιγαίου και το σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικά χρόνο θα παραλάβει το τρόπαιο.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME. Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10΄ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΙουλιος, Ραλλυ Αιγαιου, Αστυπαλαια, Μηλος, Ραλι Αιγαιου, Δημος Μηλου, αγαλμα, Αφροδιτη της Μηλου, ιστιοπλοια, Καπραλος, Βαθυ, Σιφνος, Φαληρο, Σικινος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ