Τούρκος συνελήφθη στην Ελλάδα με… 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα, που θα τα πουλούσε στην Γερμανία!


Τούρκος συνελήφθη στην Ελλάδα
με… 1.055 αρχαία
ελληνικά νομίσματα,
που θα τα πουλούσε στην Γερμανία!


Αρχαία ελληνικά νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στον νόμο περί Αρχαιοτήτων, εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Κήπων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Τούρκο υπήκοο, κατά την είσοδό του στην χώρα, ως επιβάτη λεωφορείου προερχόμενο από την Τουρκία.
Ειδικότερα, οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένα… 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα, σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή κολλητική ταινία.
Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στην Γερμανία, έναντι 1.400 ευρώ, και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σε αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων.
Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στον νομό περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΑΔΕ.

Ας το ξαναδιευκρινίσω: Δεν υπάρχουν αρχαία (ελληνικά ή άλλα) νομίσματα, τα οποία να μην εμπίπτουν στον νόμο περί Αρχαιοτήτων!!!
Γερμανία: Το μεγάλο ξε-πλυντήριο!!!

ΛΕΞΕΙΣ: νομισμα, Τελωνειο Κηπων, Κηποι, Τουρκος, επιβατης, λεωφορειο, Τουρκια, Διωξη, Γερμανία, Αλεξανδρουπολη, Θρακη, Αρχαιοκαπηλια, ΑΑΔΕ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ