ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Μια διαφωτιστική και διαφορετική προσέγγιση ενός σοβαρού και εξαιρετικά επείγοντος Εθνικού Προβλήματος, που δεν αντιλαμβάνεται η κεντρική εξουσία, αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζουν και οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες - του Θ. Π. Μέτση


ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Μια διαφωτιστική
και διαφορετική προσέγγιση
ενός σοβαρού
και εξαιρετικά επείγοντος
Εθνικού Προβλήματος,
που δεν αντιλαμβάνεται
η κεντρική εξουσία,
αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζουν
και οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες  

Dipl. Eng., M.Sc.(Eng.), Ph.D.
Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου – Μηχανικού Περιβάλλοντος

Θα αποφύγω κάθε εισαγωγή ή πρόλογο και θα μπω κατ’ ευθείαν στο θέμα το οποίο είναι σημαντικό, εξαιρετικά επείγον και ταυτόχρονα μείζονος εθνικής σημασίας. Η εγκατάλειψη και φυγή από την χώρας μας μιας αξιόλογης ομάδας νέων με στόχο την αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών μακριά από την Ελληνική κρίση των τελευταίων ετών, προσδίδει νέες και ανεπιθύμητες διαστάσεις στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος αφού αφ’ ενός μεν οι απόγονοι αυτής της ομάδας των Ελλήνων θα πολιτογραφηθούν σε άλλες χώρες, αφ’ εταίρου η στέρηση από την γενιά που απομακρύνεται από την Ελλάδα μαζί με τους πιθανούς απογόνους της, δημιουργούν μια σοβαρή ηλικιακή αύξηση των κατοίκων αυτής της χώρας και με ότι αυτό συνεπάγεται.
Βεβαίως μέχρι να βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες που ομολογουμένως υπέστησαν κατολίσθηση από τους ερασιτεχνισμούς και τους πειραματισμούς των τελευταίων ετών, θα πρέπει να διασφαλίσουμε τουλάχιστον υγιείς συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης για την νέα γενιά που ευτυχώς ή κατά συνθήκη, έχει επιλέξει να παραμένει εντός της χώρας.Μια χαρακτηριστική αφίσα από την μακρινή Αυστραλία,
που μας υπενθυμίζει ότι τα παιδιά
απορροφούν 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία από τους μεγάλους...


Οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν υγιείς και εδώ ακριβώς είναι η μεγαλύτερη ζημιά που γίνεται στο Δημογραφικό Πρόβλημα της Ελλάδος. Η σύγχρονη επιστήμη1  ενημερώνει και προειδοποιεί εκτός των άλλων και για το πρόβλημα γονιμότητας που δημιουργείται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες2 από την υψηλή στάθμη ακτινοβολίας, αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης της ασύρματης επικοινωνίας και ως εκ τούτου της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.
Πολλές δυτικές χώρες ήδη λαμβάνουν σοβαρά μέτρα για την προφύλαξη και την προστασία της νέας γενιάς3 υιοθετώντας πολύ χαμηλότερα όρια έκθεσης από τα Ελληνικά αλλά σημαντικότερα είναι τα  μέτρα που λαμβάνουν για τους χώρους παιδιών ηλικίας 0-14 όπως οι βρεφικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικές χαρές και τα σχολεία4. Παρά την ογκώδη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία για τα θέματα της προστασίας των παιδιών5, στην χώρα μας ουδεμία κρατική μέριμνα έχει ληφθεί και έτσι η νέα γενιά των Ελλήνων από 0-14 ετών βρίσκεται μέσα σε μία βαθειά “λίμνη” μικροκυμάτων με πολλές δυσμενείς συνέπειες όπως έχουν καταγραφεί σε χιλιάδες επιστημονικά συγγράμματα δημοσιευμένα σε ισάριθμα σοβαρά επιστημονικά περιοδικά.
Ενώ η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κύπρος και άλλες χώρες έχουν ρητώς απαγορεύσει την ύπαρξη Wi Fi στα σχολεία και ενώ χιλιάδες σχολεία στην Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία κλπ. έχουν αποξηλώσει το Wi Fi από τις σχολικές αίθουσες, στην χώρα μας βλέπουμε τα σχολεία να κάνουν εκτενή χρήση Wi Fi για την διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ισχυρές κεραίες κινητής τηλεφωνίας να τοποθετούνται σε απόσταση λίγων μέτρων από βρεφικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία και τους Δήμους μέσα στο αφηρημένο πλαίσιο της “έξυπνης πόλης” να τοποθετούν Wi Fi σε παιδικές χαρές, πάρκα και δρόμους με αυξημένη παρουσία παιδιών κάθε ηλικίας.
Ήδη 4 επιστήμονες έχουμε απευθυνθεί από τον Νοέμβριο του 2018 με επιστολή προς όλους τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Βουλευτές αλλά και στην Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής6 αλλά και στο Υπουργείο Υγείας7 χωρίς να έχουμε ουδεμία ανταπόκριση, θετική ή αρνητική.

Ο Πληθυσμός της Ελλάδας το 2010 (11.177.509)
με σημαντική ηλικιακή κατανομή μεταξύ 25 και 39 ετών, (άνω)
και η αναμενόμενη διαμόρφωση του πληθυσμού το 2045 (9.931.213)
με σαφώς γερασμένη ηλικιακή κατανομή μεταξύ 50-74 ετών (κάτω).

ΠΗΓΗ: World life Expectancy, στοιχεία WHO, WORLD BANK, UNESCO.


Χωρίς να επεκταθώ περισσότερο δεδομένου ότι οι διεθνείς αναφορές που επισυνάπτω τεκμηριώνουν πλήρως τα ανωτέρω, θα επιμείνω όμως χαρακτηρίζοντας ότι στην Ελληνική επικράτεια συντελείται ένα έγκλημα διαρκείας εις βάρος της νέας γενιάς8 χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ευαισθησία από την κεντρική εξουσία, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ακόμα και από τις σχολικές αρχές, και αυτό θα το χαρακτήριζα ως ένα αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς και παροιμιώδους “ασχετοσύνης” αλλά και ενευθυνότητας όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκόμενων φορέων.
Τα σημερινά μέτρα που λαμβάνονται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις (Βρυξέλλες, Ρώμη, Φλωρεντία, Bristol, Γενεύη κ.α.) αλλά και σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, μας ενημερώνουν ότι ήδη οι κάτοικοι των πόλεων αυτών αλλά και πολλών άλλων αντιδρούν σθεναρά και απορρίπτουν την τεχνολογία που θα προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία. Το πρόσφατο Debate στην Βουλή των Κοινοτήτων στην Μεγάλη Βρετανία9 στις 25 Ιουνίου 2019 μας δείχνει την σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση κάποιων Κοινοβουλίων που καλοπροαίρετα συζητούν το θέμα και τις σοβαρές προεκτάσεις του στην Δημόσια Υγεία. Σε αυτές τις κινήσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η επερώτηση του Αμερικανού Γερουσιαστή Blumenthal10 προς την FCC για να παρουσιαστούν οι μελέτες που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν το “No Harm Effect” της 5G, μελέτες που όπως μας πληροφορεί τελικά η FCC δεν υπάρχουν αλλά και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν. Επίσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η πρόσφατη θαρραλέα άρνηση της Celine Fremont, υπουργού περιβάλλοντος της Wallonia (Βέλγιο) για την εγκατάσταση της 5G στην πόλη των Βρυξελλών. 
Στην χώρα μας η νέα γενιά βρίσκεται ανελέητα εκτεθειμένη από πολύ μικρή ηλικία μέσα σε μια αυξημένη πυκνότητα ακτινοβολίας -στο σπίτι - στο σχολείο - στην πόλη- και παραμένει εντελώς απροστάτευτη και χωρίς καμία οδηγία προφύλαξης από οποιαδήποτε αρχή, σχολική, τοπική ή κεντρική. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας που εν αγνοία τους, αλλά εν πολλοίς και με την θέληση τους, αυξάνονται τα επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας γύρω τους, ασυντόνιστα, ανεξέλεγκτα, απρογραμμάτιστα και σε επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία επίπεδα και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των σχετικών κινδύνων.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης έχει προχωρήσει με εντελώς άτυπες και πρόχειρες συμβάσεις, σε πιλοτικές εφαρμογές της τεχνολογίας 5G σε 4 πόλεις χωρίς να έχει ορισθεί ο σκοπός της πιλοτικής εφαρμογής, ο τρόπος και τα κριτήρια αξιολόγησης της, αλλά και ο φορέας που θα επιφορτισθεί με την αξιολόγηση αυτής της πιλοτικής εφαρμογής. Όλα αυτά βέβαια πραγματοποιούνται ενώ έχουμε ήδη αρνητικά πορίσματα από τις 11 πιλοτικές εφαρμογές 5G σε πόλεις των ΗΠΑ και την κατακραυγή του ανεξάρτητου επιστημονικού κόσμου για τις καταστροφικές συνέπειες των νέων συχνοτήτων της 5G και των εφαρμογών του IoT, V2V και V2I μέσα στις πόλεις.
Η Ελλάδα προχωρεί και στην τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών -smart meters- στους οικιακούς καταναλωτές, ένα μέτρο που φέρνει κοντά σε κάθε κατοικία έναν πομπό 24ωρης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όταν πολλές χώρες στην Ευρώπη όπως η Γερμανία, αρνήθηκαν να υλοποιήσουν αυτήν την εφαρμογή και το Ισραήλ αξιοποιεί αυτό το μέτρο μόνο με 2000 ασύρματους μετρητές αποκλειστικά στους μεγάλους καταναλωτές ενέργειας, ελέγχοντας το 60% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά αφήνοντας εκτός και πολύ σωστά,  όλα τα οικιακά τιμολόγια.  

Είμαι βέβαιος ότι το θέμα της 5G και της επίδρασης των νέων υψηλών συχνοτήτων τόσο στον έλεγχο του πληθυσμού – γεννήσεις- όσο και στον έλεγχο συμπεριφοράς, συναισθημάτων και της σκέψης των κατοίκων του πλανήτη γη, είναι από τα αντικείμενα συζήτησης πολλών κέντρων εξουσίας και συλλογικών αποφάσεων, θέλω όμως να προσθέσω ότι ειδικά στην χώρα μας όπου η υπογεννητικότητα παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη έξαρση, ο μεταναστευτικός κίνδυνος είναι ιδιαίτερα έντονος και οι εξωτερικές απειλές από μία γείτονα χώρα με πληθυσμιακή έκρηξη συνεχείς, το δημογραφικό θέμα είναι μείζονος εθνικής σημασίας και χρήζει κάποιους πολύ ειδικούς και έξυπνους χειρισμούς.
Η εξαιρετική πρόταση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που προσφέρει ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται είναι ομολογουμένως ένα καλό κίνητρο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει την στειρότητα που επιβάλλει και δημιουργεί η Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
Στην χώρα μας κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα θέματα α. γεννητικότητα και β. νέα γενιά θα πρέπει να εξαιρεθούν, από οποιοδήποτε “εισαγόμενο” αρνητικό στόχο και να ανασταλεί άμεσα η έκθεση του πληθυσμού στις νέες συχνότητες που τεκμηριωμένα προκαλούν στείρωση2, υπογεννητικότητα και δημιουργούν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην Νέα Γενιά των Ελλήνων, μια γενιά που έχει επιφορτισθεί με το πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο της ανασύνταξης αυτού του Ιστορικού έθνους από την σημερινή διάλυση του! .
Η συνεχής και παρατεταμένη έκθεση στις νέες υψηλές συχνότητες της ασύρματης επικοινωνίας μειώνουν την γονιμότητα2 ανδρών και γυναικών και σύμφωνα πάντα με την σύγχρονη βιβλιογραφία, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας σε μικρούς και μεγάλους, ειδικότερα στα παιδιά τα οποία  από ηλικία 0-14 είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Ήδη τα ποσοστά του καρκίνου από κάθε αιτία στην χώρα μας δεν είναι ενθαρρυντικά και ειδικά της λευχαιμίας εντελώς απογοητευτικά αφού κατέχουμε την 8η θέση μεταξύ 183 χωρών
Ελπίζω αλλά ας μου επιτραπεί και να απαιτώ από την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να εξετάσει σοβαρά τα θέματα που αναφέρθηκαν και συγκεκριμένα:

Να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους της κατάχρησης της ασύρματης επικοινωνίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις νέες, σκόπιμες και μη, πρακτικές των υψηλών συχνοτήτων και την καθολική εφαρμογή τους
Να προστατεύσει την νέα γενιά με μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και υιοθετούνται σε άλλες χώρες και ειδικά για τα παιδιά 0-14 ετών
Να βάλει νέα όρια και περιορισμούς στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας με προτεραιότητα πάντα την Δημόσια Υγεία.
Να αποδεχθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος και να ελαχιστοποιήσει τα πιθανά  προβλήματα γονιμότητας που μπορούν να επιφέρουν η άνευ όρων και άνευ ορίων ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας 5G, IoT, V2V, V2I, SM
Να συνταχθούν νέοι κανόνες ασύρματης επικοινωνίας -ανάπτυξης και υλοποίησης-  με όρους και όρια, υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν κράτη με έντονο προβληματισμό και ευαισθησία . 
Να προστατευθεί πάση θυσία το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας από τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών που επιβάλλονται από άλλα κέντρα και άλλα συμφέροντα και όχι αναγκαστικά ταυτόσημα με το συμφέρον της χώρας μας.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:

H λευχαιμία στην Ελλάδα κατέχει την 8η θέση μεταξύ 183 χωρών.
Στα θέματα του καρκίνου, από όλες τις αιτίες,
η Ελλάδα έχει την 60ή
 θέση μεταξύ 183 χωρών.
ΠΗΓΗ: World life Expectancy, στοιχεία WHO, WORLD BANK, UNESCO.

Βιβλιογραφία:3 History of Governments & Organizations Calling for Banning Wireless
16/11/2018.

4 Environmental Health Trust June 11, 2016 Schools Worldwide Removing the Wi-Fi/Taking Action.

5 The Microwave Factor Friday, May 24, 2019 Multiple Countries Ban Wi-Fi & Cell Phones Around Schools, Young Children & Fetuses.


7 Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Μάρτιος 2019.

8 Μέτσης Θ. "H Γενιά που δεν θα γεννηθεί ποτέ", εφημερίδα Αμαρύσια, Οκτ. 2018.

9 House of Commons Hansard ,  UK .Electromagnetic Fields: Health Effects  Debate on UK Parliament 25 June 2019.

10 Congress of the United States, Ερώτηση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ του Γερουσιαστή Blumenthal December 2018.

11 Μέτσης Θ. "ΗΜΑ και Υγεία", ISBN 978-618-00-0712-1, 1978 .

Ιούλιος 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την 5G, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: 5G, ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια, δημογραφικο, υπογεννητικοτητα, Ελλαδα, καρκινος, λευχαιμια, Μετσης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ