Γλυκό κουταλιού με ροδοπέταλα τριαντάφυλλου από την Ίμβρο! - της Μ. Λημνιού-Τριανταφύλλου


Γλυκό κουταλιού
με ροδοπέταλα τριαντάφυλλου
από την Ίμβρο!

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Για να το φτιάξουμε:
Μαζεύουμε και βγάζουμε το κοτσάνι από τα τριαντάφυλλα, κόβουμε με ψαλίδι το άσπρο σημείο στην άκρη και μετά τρίβουμε τα ροδοπέταλα καλά με λίγη ζάχαρη και μπόλικο λεμόνι ή ξινό σε σκόνη - το ξινό εδώ το λέμε limon tozu.


Τα ρίχνουμε στο σιρόπι που βράζει, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό.


Η αναλογία είναι 400 γραμμάρια ροδοπέταλα, 1 κιλό ζάχαρη, 750 γραμμ. νερό.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα τριμμένα τριαντάφυλλα συνεχίζοντας μέχρι να δέσει το γλυκό.


Τρία λεμόνια ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξινό τριμμένο σε σκόνη. Αυτό είναι που του δίνει ωραίο χρώμα.


Το μόνο που μου είπε η συγχωριανή μου, από την οποία επήρα την συνταγή, είναι «με χούφτες το μέτρημα στα τριαντάφυλλα, και με ποτήρια την ζάχαρη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΜΒΡΟ:


ΛΕΞΕΙΣΓλυκο κουταλιου, ροδοπεταλα, τριανταφυλλο, Ιμβρος, Λημνιου Τριανταφυλλου, κοτσανι, ροδοπεταλο, ζαχαρη, λεμονι, ξινο, σιροπι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ