Το πιτυανό μπουρέκι (με ταμπουρά), το μυζηθροπιττάκι, η κοπανιστόπιττα, τα χερίσια μακαρόνια και ο χερίσιος φιδές – τα παραδοσιακά εδέσματα του Πιτυός Χίου…


Το πιτυανό μπουρέκι
(με ταμπουρά),
το μυζηθροπιττάκι,
η κοπανιστόπιττα,
τα χερίσια μακαρόνια
και ο χερίσιος φιδές

τα παραδοσιακά εδέσματα
του Πιτυός Χίου…


Την πήραν ζεστά οι Πιτυανές κυράδες την συμμετοχή του χωριού στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.


Σ.σ.: Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι χορηγός επικοινωνίας στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χίου.


Χθες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου και στις εγκαταστάσεις του "Μάκελου" προετοίμασαν το πιτυανό μπουρέκι (με ταμπουρά) και τα μυζηθροπιττάκια που θα φιλέψουν τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.


Μαζί με τις κοπανιστόπιττες, τα χερίσια μακαρόνια και τον χερίσιο φιδέ θα δείξουν ζωντανά την Κυριακή το μεσημέρι την... τέχνη της μαγειρικής τους παράδοσης, με την ελπίδα ότι το Φεστιβάλ θα τις βοηθήσει να την ταξιδέψουν και εκτός Χίου.


Η ταχύτητα ήταν ζηλευτή, μα πιο πολύ ξεχώρισε η διάθεση για το συλλογικό αποτέλεσμα. 


Τόσο, που σύντομα την βλέπουμε να ξαναχτυπά!


ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΛΟΣ.


ΛΕΞΕΙΣ: Πιτυος, Φεστιβαλ Γαστρονομιας, πιτυανο μπουρεκι, ταμπουρας, μυζηθροπιττακι, μυζηθροπιττα, μυζηθροπιτα, πιτα, πιττα, κοπανιστοπιττα, κοπανιστοπιτα, κοπανιστη, χερισια μακαρονια, χερισιος φιδες, μαγειρικη, Χιος, Γαστρονομια, κουζινα, παραδοσιακη μαγειρικη, παραδοσιακη κουζινα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ