Πρόγραμμα Αρωγής Συγγραφέων (για πρώτη φορά)


Πρόγραμμα Αρωγής Συγγραφέων
(για πρώτη φορά)

O ΟΣΔΕΛ[1] ξεκινά για πρώτη φορά την υλοποίηση Προγράμματος Αρωγής σε συγγραφείς που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το Α’ πρόγραμμα Αρωγής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα παραγραφέντα δικαιώματα δικαιούχων του ΟΣΔΕΛ, δηλαδή ποσά που έχουν διανεμηθεί πριν από το 2006 και οι δικαιούχοι δεν εμφανίστηκαν για να τα εισπράξουν. Τα ποσά αυτά έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το ν.4481/2017 και η Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ αποφάσισε να διατεθεί μέρος αυτών για το Πρόγραμμα Αρωγής.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συγγραφείς άνω των 50 ετών που έχουν ετήσιο μέσον όρο εισοδήματος μικρότερο από 7.500 ευρώ τα τελευταία τρία έτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους – τις οποίες θα εξετάσει 7μελής Επιτροπή – μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των αιτούντων/ουσών και όσων επιλεγούν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο Α’ πρόγραμμα αρωγής συγγραφέων καθώς και για την αίτηση υποβολής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΣΔΕΛ.

15 Ιουλίου 2019


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

[1] Ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) έχει ως αντικείμενο τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας περισσότερων από 7.000 συγγραφέων, δημοσιογράφων, μεταφραστών και 800 εκδοτών βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών. Αποστολή του είναι να διευκολύνει τη νόμιμη πρόσβαση ή/και αναπαραγωγή έντυπων έργων για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών ή για τη χρήση από επιχειρήσεις, να εισπράττει και να αποδίδει τα δικαιώματα στους δικαιούχους καθώς και να προστατεύει τα έργα τους από τη λογοκλοπή και την πειρατεία. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και καταγράφει την εκδοτική παραγωγή της χώρας μας διατηρώντας και ενημερώνοντας συνεχώς τον πιο εκτενή ηλεκτρονικό κατάλογο εκδόσεων.


ΛΕΞΕΙΣ: εκδοτης, συγγραφεας, λογοτεχνης, ποιητης, πνευματικα δικαιωματα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ