Με Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας άνοιξε το Παιδικό Μουσείο της Ινδιανάπολης - το μεγαλύτερο παιδικό μουσείο του κόσμου!!!


Με Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας
άνοιξε το Παιδικό Μουσείο
της Ινδιανάπολης

Το μεγαλύτερο παιδικό μουσείο του κόσμου!!!



Μια μεγάλη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2019 στο μεγαλύτερο παιδικό μουσείο του κόσμου, συνεορτάζοντας δύο απίστευτες εκθέσεις, αφιερωμένες στο παρελθόν και το παρόν της Ελλάδος! Τίτλος τους «Treasures of Ancient Greece & Take Me There».
Στην πρωτεύουσα της Ιντιάνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, δρ. Jeffrey Patchen, υποδέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που είδαν περισσότερα από 150 αντικείμενα, δανεισμένα από διάφορα ελληνικά μουσεία, από την ζωή και τα έργα των αρχαίων Ελλήνων! Ταυτόχρονα, μια παράλληλη έκθεση προσφέρει μια ακριβή εικόνα για το πώς ζουν σήμερα οι Έλληνες στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από μια εκπληκτική ανακατασκευή μιας ολόκληρης πόλης!
Οι επισκέπτες των θησαυρών της Αρχαίας Ελλάδας στο Παιδικό Μουσείο της Ινδιανάπολης θα ανακαλύψουν πώς οι ιδέες των αρχαίων Ελλήνων αποτελούν την βάση πολλών ιδεών «του δυτικού πολιτισμού», όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, μέσα από αντικείμενα που απεικονίζουν έξυπνη επιστήμη και τεχνολογία, πολιτική και ιατρική.


Στην δε έκθεση «Take Me There» η Ελλάς λειτουργεί ως μια κλασσική ταξιδιωτική περιπέτεια, που επιτρέπει στις οικογένειες να εξερευνήσουν την σύγχρονη Ελλάδα, χωρίς να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της σύγχρονης Ελλάδος που έγινε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέπτες «πετούν» επάνω στα μαγευτικά βουνά και τις στροβιλιζόμενες θάλασσες, πριν φθάσουν στην Αθήνα, όπου από τον αρχαίο Παρθενώνα βλέπει την πολυσύχναστη σύγχρονη πόλη. Οι οικογένειες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα σπίτια και να μάθουν για πραγματικές οικογένειες που ζουν στην Ελλάδα…

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε επίσημα στις εορταστικές εκδηλώσεις με την γενική πρόξενο της Ελλάδος στο Σικάγο, κ. Αικατερίνη Δημάκη.


 ΛΕΞΕΙΣπαιδικο μουσειο, εκθεση, Ελλαδα, Ιντιανα, μουσειο, Ινδιαναπολη, ιδεα, δυτικος πολιτισμος, Αθηνα, Παρθενωνας, Δημακη, Ινδιαναπολις, ΗΠΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ