Χαλιά του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ στην Λήμνο


Χαλιά του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ
στην Λήμνο

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019,
στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΩΧΡΑ ΜΠΛΕ

Ο χώρος τέχνης «Ώχρα Μπλε» στην Λήμνο, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής με γενικό τίτλο «Carpets 2», του Βασίλη Καρακατσάνη.


Μετά από 28 χρόνια, ο Καρακατσάνης επανέρχεται με ένα θέμα που τον έχει απασχολήσει στο παρελθόν, αλλά με άλλο κίνητρο. Το 1991 στη Galerie Titanium της Αθήνας, ο Βασίλης Καρακατσάνης σε συνεργασία με την Μάγια Τσόκλη, παρουσίασε τα ‘Carpets 1’. Έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, που με θεματολογία τα χαλιά προσέγγισαν την εφαρμογή τυπωμένων έργων του σε ύφασμα και τη δημιουργία  γυναικείων ρούχων από την Τσόκλη, με μια επίδειξη-συνομιλία, στο χώρο της γκαλερί.
Η εικαστική του προσέγγιση σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο, από την ‘οριζόντια διατομή’, των περισσότερων προσεγγίσεων του, όλα τα χρόνια της δουλειάς του, με ‘κλειδί’ τελικά το ύφασμα, υλικό που κυριάρχησε στη ζωγραφική του προσπάθεια, τόσο σαν στοιχείο του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και με σαφέστατη βιωματική σχέση.
Η σειρά ‘Carpets 2’, έχει ήδη εκτεθεί  στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ντουμπάι, Λεμεσό, κ.α.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης (γενν. το 1957 στην Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκθέσει (ατομικές εκθέσεις) στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία, Ισημερινό, Τουρκία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & Γερμανία παρουσιάζοντας το προσωπικό του εικαστικό λεξιλόγιο, αντλώντας θεματικές ενότητες κυρίως από βιωματικές εμπειρίες και από την παρατήρηση του οικείου κόσμου που τον περιβάλλει. Οργανώνει συχνά τις συνθέσεις του με θεατρική αντίληψη και ανάγει το καθημερινό αντικείμενο σε δομικό στοιχείο των έργων του. Χρησιμοποιεί καθαρή και πλούσια χρωματική κλίμακα με ζωηρές χρωματικές αντιθέσεις, μεταπλάθοντας με εικαστικές παρεμβάσεις αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού και βιωματικού του χώρου και διερευνώντας με ευαισθησία τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουλίου - 12 Αυγούστου 2019.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9.00-14.00 και 19.00-22.30 / Κυριακή: 19.00-22.30.
Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε" , Π. Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. Τηλ./τηλ/πο: +302254 026264, 6976220673. e-mail.


ΛΕΞΕΙΣ: Καρακατσανης, Γκαλερι Τιτανιουμ, Τσοκλη, χαλι, χαλια, ζωγραφικη, εργα τεχνης, υφασμα, γυναικεια ρουχα, Λημνος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ