ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ για τον Τ. ΔΕΜΟΔΟ στην Μεθώνη Μεσσηνίας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
για τον Τ. ΔΕΜΟΔΟ
στην Μεθώνη Μεσσηνίας

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 (και ώρα 20.30) στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (πλατεία παραλίας) Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ. ΔΕΜΟΔΟ.


Σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

• Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑΚΗΣ ΔΕΜΟΔΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕΘΩΝΗ - ΝΑΒΑΡΙΝΟ - ΚΟΡΩΝΗ». Εκδότης του βιβλίου είναι ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης (Σ.Φ.Κ.Μ.) και τα έσοδα από την διάθεσή του θα διατεθούν για την προγραμματισμένη εκδοτική του δραστηριότητα.
Το βιβλίο (350 σελίδων 17,5 Χ 24, με 20 ΚΕΦΑΛΑΙΑ) θα παρουσιάσουν:
- Ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Μεθώνης κ. Δ. Ψαλλίδας,
- ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ι. Καποδίστριας», και
- ο γραμματέας του Σ.Φ.Κ.Μ. κ. Δ. Κριάρης.

• Σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του αρχείου του Τ. Δεμοδού το οποίο ευρίσκεται στο Ελληνικό Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Ε.Λ.Ι.Α. / Μ.Ι.Ε.Τ.).
Η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο του Σ.Φ.Κ.Μ. κ. Α. Τσιρίγο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικών πλακεττών στους Μεθωνιώτες Νικ. Κοτσίρη και Βασ. Μισκιώτη για την προσφορά τους στην καταγραφή, διάσωση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Ανάλογη πλακέττα θα δοθεί στους απογόνους του αείμνηστου Κων. Κωστόπουλου.


ΛΕΞΕΙΣ: ΜΕΘΩΝΗ, Μεσσηνια, ΔΕΜΟΔΟΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΝΑΒΑΡΙΝΟ, ΚΟΡΩΝΗ, Καστρο Μεθωνης, ΣΦΚΜ, Καποδιστριας, Κριαρης, Ελληνικο Ιστορικο και Λογοτεχνικο Αρχειο του Μορφωτικου Ιδρυματος της Εθνικης Τραπεζας, ΕΛΙΑ, ΜΙΕΤ, Τσιριγος, Κοτσιρης, Μισκιωτης, Κωστοπουλος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ