Ανοιχτή Συγκέντρωση για την αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού θεάτρου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» στην Κέρκυρα!


Ανοιχτή Συγκέντρωση
για την αποκατάσταση
του ιστορικού δημοτικού θεάτρου
«ΦΟΙΝΙΚΑΣ»
στην Κέρκυρα!


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανοιχτής συγκέντρωσης στον κήπο του Φλαγγινείου Πολιτιστικού του Κέντρου την 21η Αυγούστου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ. με θέμα: «Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές για την αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού Θεάτρου “ΦΟΙΝΙΚΑΣ”».
Μια ιστορική αναφορά πολιτισμού το οποίο αποτελεί και μοναδικό πανελλαδικά μνημείο θεατρικής αρχιτεκτονικής, κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, με τεράστια διαχρονική συμβολή στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή του νησιού μας και όχι μόνο!


Όπως αναφέρει ο σύλλογος:
Ήλθε η ώρα, οι πολίτες της Κέρκυρας να πληροφορηθούν με ακρίβεια για την θλιβερή 10ετή εγκατάλειψη ενός έργου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Προσφέροντας έναν εξαιρετικά σύγχρονο χώρο πολιτισμού, στον λαό αλλά και στους πολιτιστικούς φορείς του τόπου που αδυνατούν σήμερα να παρουσιάσουν το έργο τους στερούμενοι κατάλληλων θεατρικών χώρων, όπως θα ήταν ο “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” εφοδιασμένος με ό,τι νεώτερο διαθέτει η σύγχρονη θεατρική δομική τεχνολογία. Εξασφαλίζοντας μία συνεχή λειτουργία δύο χώρων χάρις και στην πρόβλεψη πτυσσόμενης στέγασης του θερινού τμήματος και αποκαθιστώντας ένα ιστορικό κτίσμα, αναπόσπαστο κομμάτι της οικιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει την ισχυρότερη απόδειξη της συλλογικής θέλησης των πολιτών της Κέρκυρας να διεκδικήσουν την ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός αποφασισμένου και χρηματοδοτημένου από το 2010 σχεδίου ριζικής ανάπλασης του ΦΟΙΝΙΚΑ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παντελής Κοντός.
Εισηγητές: Σωτήρης Μικάλεφ, Θόδωρος Παππάς, Μίλτος Βασιλείου.


ΛΕΞΕΙΣ: Ανεμομυλος, κηπος, Φλαγγινειο Πολιτιστικο Κεντρο, δημοτικο Θεατρο ΦΟΙΝΙΚΑΣ, θεατρικη αρχιτεκτονικη, Κερκυρα, πολιτισμος, Κοντος, Μικαλεφ, Παππας, Βασιλειου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ