Φωτισμός δημόσιων χώρων στο Καστελλόριζο, από την PHILIPS


Φωτισμός δημόσιων χώρων
στο Καστελλόριζο,
από την PHILIPS

Τέλος Ιουλίου του 2019, επισκέφθηκαν το Καστελλόριζο ο πρόεδρος της PHILIPS Ελλάδος, κ. Π. Λουκόπουλος, και ο υπεύθυνος Μεγάλων Πελατών, κ. Γ. Γούναρης, προκειμένου να δρομολογήσουν την υλοποίηση μελέτης φωτισμού ηλιακής ενέργειας χώρων, τους οποίους χρησιμοποιούν παιδιά.
Η προσφορά αυτή είναι του Κοινωφελούς Ιδρύματος της PHILIPS που εδρεύει στην Ολλανδία. Μετά από την επίσκεψη τους σε διάφορους χώρους αποφάσισαν να προτείνουν το φωτισμό σε δυο σύγχρονες παιδικές χαρές που πρόσφατα εγκατέστησε η AXION Hellas στο Καστελλόριζο, η μια από τις όποιες βρίσκεται στο προαύλιο της Σαντραπείας Σχολής και η άλλη στην περιοχή του λιμανιού, καθώς και στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου που και αυτό ανακαινίστηκε από την AXION Hellas.

H Σαντραπεία Σχολή στο Καστελλόριζο.
"Αδροτάτη δαπάνη Λουκά και Αναστασίας Σαντραπέ, 1902-1903".

Φωτ.: Γ. Λεκάκης.

Επί πλέον, η PHILIPS Ελλάδος θα φωτίσει ένα μονοπάτι που οδηγεί από το Κάστρο στα γήπεδα και ένα μέρος του δρόμου που οδηγεί από το κέντρο στο στρατόπεδο, αντικαθιστώντας τους υπάρχοντες λαμπτήρες με συγχρόνους ενεργειακούς. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλης προσφοράς σε μια παιδική χαρά ακόμη η οποία μελετάται να γίνει στο νησί.

Εκ μέρους όλων των Δωδεκανησίων, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ συγχαίρει την εταιρεία PHILIPS για αυτήν την πρωτοβουλία της και εύχεται να έχει ανάλογη συνέχεια.


ΠΗΓΗ: Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: Γ. Λεκάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, και ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΚαστελλοριζο, ΦΙΛΙΠΣ, Λουκοπουλος, Γουναρης, φωτισμος ηλιακης ενεργειας, παιδια, Κοινωφελες Ιδρυμα, Ολλανδια, παιδικη χαρα, Καστελοριζο, Σαντραπεια Σχολη, μονοπατι, Καστρο, λαμπτηρας, Δωδεκανησα, ευεργετης, ευεργεσια, Σαντραπε, 1902, 1903
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ