Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ! - Παραδοσιακό Κερκύρας - Οθρωνών - της Κ. Ρωμαίου


Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ!
Παραδοσιακό Κερκύρας - Οθρωνών


ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό κουμ κουάτ
- 1 κιλό ζάχαρη
- ¾ λίτρου νερό περίπου
- λίγο χυμό λεμονιού.

Συνοδεύει άριστα τον ελληνικό καφέ...

Παρασκευή:
Πλένουμε τα κουμ κουάτ και τα τρυπάμε καλά διαμπερώς σε διάφορα σημεία, οριζόντια ή κάθετα, με οδοντογλυφίδα ή ξύλινο καλαμάκι.
ΣΗΜ.: Χρειάζεται πολύ καλό τρύπημα, διαφορετικά τα κουμ κουάτ ζαρώνουν και γίνονται σκληρά.
Στην συνέχεια τα ξεπικρίζουμε: Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο άλλες δύο φορές (συνολικά τρεις).
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Μετά το ξεπίκρισμα ετοιμάζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε στο σιρόπι τα κουμ κουάτ και τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα. Την επομένη ημέρα ελέγχουμε αν έδεσε το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.  


Πληροφορία συνταγής: Κωνσταντίνα Ρωμαίου, εκ Κερκύρας – καφέ μπαρ «Στον Άμμο», στον Άμμο των Οθρωνών, των Διαποντίων νήσων.

Με τον τρόπο του κλασσικού κέικ (πορτοκαλιού)
φτιάχνουν και κέικ με κουμ κουάτ (με μαρμελάδα κουμ κουάτ).


ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης ¨Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις".

Στο καφέ της χρυσοχέρας Κωνσταντίνας (Νίνας)
"Στον Άμμο", στους Οθρωνούς των Διαποντίων νήσων,
θα βρείτε και πολλά άλλα χειροποίητα γλυκά κουταλιού
και μαρμελάδες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΓλυκο κουταλιου, κουμ κουατ, Παραδοση, Κερκυρα, Οθρωνοι, κουμκουατ, ζαχαρη, νερο, λεμονι, σιροπι, Ρωμαιου, Αμμος, Οθωνοι, Διαποντια, Διαποντιοι, ζαχαροπλαστικη, γλυκισμα, μαρμελαδα, καφες, κεικ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ