ΞΑΝΑΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας... ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΗΣ


ΞΑΝΑΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ
Η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,
σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΗΣ

Με βαθειά θλίψη η κ. Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη, εγγονή της ηρωίδος Λέλας Καραγιάννη, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Πολιτών, Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών «ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ 1941-1944» καταγγέλλει τον αποτρόπαιο βανδαλισμό-αποκεφαλισμό, που έγινε ΞΑΝΑ, στην ανάγλυφη εικόνα (προτομή) της ηρωίδας της Εθνικής Αντιστάσεως, ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο.


Η Λέλα Καραγιάννη, μητέρα 7 παιδιών, η οποία είχε το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ στον Γερμανο-Ιταλικό Άξονα και να δώσει ακόμα και την ΖΩΗ της, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, δολοφονείται πάλι σήμερα, από άγνωστους, στο κέντρο των Αθηνών! Μία Ηρωίδα που υπήρξε πρωτίστως ΕΛΛΗΝΙΔΑ και στήριξε όλες τις Αντιστασιακές Οργανώσεις ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
Η οργάνωσή της «Μπουμπουλίνα» συνέβαλε σημαντικά στην ΗΤΤΑ του Άξονος, γι’ αυτό τιμήθηκε ΩΣ ΗΡΩΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ. Η «εκτέλεσή» (ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ) της από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, μαζί με άλλους 59 Έλληνες, αποτελεί μια ακόμη ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού!
Η σημερινή όμως πράξη, 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!
Ο Σύνδεσμός μας είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ντροπή και να εντείνει ακόμα περισσότερο τον αγώνα του για την ιερή μνήμη της ηρωίδας, αλλά και των Ιδανικών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος και Εγγονή
ΛΕΛΑ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ



ΛΕΞΕΙΣΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Αθηνα, ηρωιδα, Φυγαδευση, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, 1941, 1944, βανδαλισμος, αποκεφαλισμος, αναγλυφη εικονα, προτομη, ηρωις, Εθνικη Αντισταση, οδος Τοσιτσα, Πολυτεχνειο, μητερα, Γερμανια, Ιταλια, Αξονας, δολοφονια, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, Αντιστασιακη Οργανωση, ΜΑΝΑ, Σεπτεμβριος, ΝΑΖΙ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ