ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στους ΑΡΚΙΟΥΣ… Αλλά ο ιερέας έρχεται εθελοντικά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ... ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ - της Μ. Τσιαλέρα

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
στους ΑΡΚΙΟΥΣ…

Αλλά ο ιερέας έρχεται εθελοντικά,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ...
ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ...

Της δασκάλας των Αρκιών, Μαρίας Τσιαλέρα


Αγαπητοί φίλοι,

Καλό φθινόπωρο κι από μένα και καλή συνέχεια του καλοκαιριού... στις καρδιές μας!
Για τρίτη χρονιά στους Αρκιούς, με οργανική θέση πλέον και με όλα τα προβλήματα της σχολικής μονάδας φορτωμένα στο κεφάλι μου, τόσα... που δεν χωράει άλλα ο σκληρός δίσκος του εγκεφάλου!

Σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά της θητείας μου εδώ, ήρθε ο Δήμαρχος Πάτμου με δημοτικούς Συμβούλους στο νησί, επισκέφθηκαν το σχολείο μας και με διαβεβαίωσανπως, μετά από μια σύντομη μελέτη που θα συντάξουν, θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του σχολικού κτηρίου!
Επίσης, έφεραν μαζί τους και συνεργείο του Δήμου Πάτμου, με χλοοκοπτικά και εργαλεία διάφορα, και περιποιήθηκαν – επί τέλους - την αυλή του σχολείου και τον περιβάλλοντα χώρο εξωτερικά.
Μετά από την επίσκεψή τους, κατέβηκαν στην πλατεία της Αυγούστας, για να συζητήσουν με τους ντόπιους τα θέματα του νησιού, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, λόγω του μαθητή μου!

Σήμερα ήρθε και στρατιωτικός γιατρός από την Κω και λειτούργησε και το Αγροτικό Ιατρείο των Αρκιών. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!!

Την Κυριακή περιμένω τον ξυλουργό από την Κάλυμνο, ο οποίος έχει έτοιμα τα καινούργια κουφώματα, παράθυρα και αντικουνουπικά του σχολείου και του σπιτιού του εκπαιδευτικού.

Μετά θα ακολουθήσει ο ηλεκτρολόγος για τα καινούργια φωτιστικά που είχα αιτηθεί και μετά ο ψυκτικός για την εγκατάσταση κλιματιστικού στο σπίτι του εκπαιδευτικού, αλλά και για την επιδιόρθωση του κλιματιστικού του σχολείου, που όμως δεν είχε λειτουργήσει καθόλου μέσα στην προηγούμενη σχολική χρονιά, γιατί είχε κάποιο πρόβλημα.


Η μόνωση της ταράτσας ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο και η δουλειά που έγινε ήταν απίστευτα καλή!


Επίσης την Παρασκευή που μας πέρασε, δύο τεχνικοί τηλεπικοινωνιών ήρθαν και αναβάθμισαν την ταχύτητα ίντερνετ σε 4G.

Η διαφήμιση των Αρκιών συνεχίζεται από την πλευρά μου και γινόμαστε ακόμα πιο γνωστοί στην Ελλάδα. Έχω δώσει και συνέντευξη στο Β.Β.C του Λονδίνου.
Επίσης δύο συνεντεύξεις σε εφημερίδες, στις 12.9.2019 στα "ΝΕΑ" και στις 15.9.2019 στην "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ".

Άλλο ένα ευχάριστο είναι ότι ο ιερέας των Λειψών θα έρχεται εθελοντικά να λειτουργεί στο νησί 2 φορές το μήνα. Έχει συμπονέσει τους κατοίκους και θέλει η ψυχούλα του να τους βοηθήσει όσο μπορεί, γιατί δεν αντέχει να τους βλέπει εγκαταλελειμμένους. Συζητήσαμε αρκετή ώρα γι' αυτό το θέμα, την ημέρα που ήρθε στο νησί για τον Αγιασμό στο σχολείο...αφιλοκερδώς! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ...ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ. Πήρε λοιπόν ο ίδιος την πρωτοβουλία και έχει γίνει, όπως καταλαβαίνετε, πρόοδος και σε αυτόν τον τομέα! Αυτός τέλεσε και τους δύο γάμους που έκαναν τα πατριωτάκια μου, οι Θεσσαλονικείς, στους Αρκιούς.


Το καλοκαίρι όλοι οι Έλληνες που επισκέφθηκαν το νησί, έψαχναν να με βρουν. Μέχρι τώρα που σας γράφω, συνεχίζουν να έρχονται από Καλαμάτα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, την περασμένη εβδομάδα, από Κάλυμνο...σήμερα...κ.τ.λ. Έχουμε γίνει πλέον πολύ γνωστοί στο ελληνικό κοινό και επί τέλους έχουμε επισκέπτες και από την Ελλάδα, πράγμα που προξένησε μεγάλη εντύπωση στους ντόπιους.

Συνεχίζουμε την δουλειά με "ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ" και ευελπιστούμε για την αναστροφή της πορείας του νησιού, αλλά και του σχολείου!

Α! Ξέχασα να αναφέρω πως συνομίλησα και με την Υπουργό Παιδείας, την κ. Νίκη Κεραμέως, την προηγούμενη Πέμπτη και μου υποσχέθηκε πως θα είναι στο πλευρό μας, σε ό,τι κι αν χρειαστούμε! Ίδωμεν!!!

Σας εύχομαι καλό βράδυ και καλή δύναμη στις προσπάθειες όλων σας!

ΑΡΚΙΟΙ, 16.9.2019.

................

ΣΧΟΛΙΟ Γ. ΛΕΚΑΚΗ:

ΟΛΑ αυτά μετά τα άρθρα μας για τους ΑΡΚΙΟΥΣ:


«ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ»ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 26.3.2019

Και:

«Δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, στους Αρκιούς, επειδή δεν είχαν… πρώτες βοήθειες!!! Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των Αρκιών είναι... η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, Ο ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ... ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!! Το νησί που ανήκει στο ιερό νησί της Πάτμου, που βρίθει μοναστηριών… δεν έχει ιερέα!!!» ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.7.2019 και «Κυριακάτικη Kontra News», 28.7.2019.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως... κάτι τι συμβάλλαμε κι εμείς…


Θα είμαστε ΕΔΩ και θα στηρίζουμε κάθε ακριτικό μας σημείο, κάθε ακρίτα μας, έως ότου εμφανιστεί ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΑΡΚΙΟΥΣ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ: Αρκιοι, Πατμος, Ιερα Μονη Πατμου, Κεραμεως, Αυγουστα, σχολειο Αρκιων, Τσιαλερα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ