Η μυκηναϊκή αρχαία ακρόπολις της Σίφνου, που λέγεται… «ΑΚΡΟΠΟΛΗ του... ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»!!! Και ΔΕΝ υπάρχει κατά το υπ. Πολιτισμού!!!


Η μυκηναϊκή αρχαία ακρόπολις
της Σίφνου,
που λέγεται…
«ΑΚΡΟΠΟΛΗ του... ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»!!!
Και ΔΕΝ υπάρχει κατά το υπ. Πολιτισμού!!!

΅

Πρόκειται για τον πρώτο οργανωμένο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της όμορφης νήσου Σίφνου, των Κυκλάδων, που απλώνεται σε έκταση 10.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, στο πλάτωμα του λόφου του Αγίου ΑνδρέαΆη Ντριά για τους εντοπίους).

Κι όμως, κατά το επίσημη ιστοσελίδα του υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος... ΔΕΝ υπάρχει!!! ΔΕΙΤΕ το:


Οι ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή, τόσο την δεκαετία 1970 - 1980 από την Σιφνιά αρχαιολόγο, Βαρβάρα Φιλιππάκη, όσο και από την αρχαιολόγο Χριστίνα Τελεβάντου, από το 1997 έως το 2008, έφεραν στο φως το ισχυρό μεγαλοπρεπές μυκηναϊκό τείχος της Ακροπόλεως (13ου αι. π.Χ.) και τον πυκνό πολεοδομικό ιστό που περιλαμβάνει, με το μεγάλο ιερό, τα οικοδομήματα, τους δρόμους, τα έργα διαχείρισης των όμβριων υδάτων καθώς και πληθώρα ποικίλων κινητών ευρημάτων. Η πλήρης ανάδυση της εντυπωσιακής αυτής Ακροπόλεως, ύστερα από τόσες χιλιάδες χρόνια, έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την μεγαλοπρέπεια και ευρωστία του νησιού.


Για τις ανασκαφές και την ανάδειξη της Ακροπόλεως «του Αγίου Ανδρέα», η Ελλάδα τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο EUROPA NOSTRA ως εξαιρετικό παράδειγμα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο χώρος της Ακρόπολης, όπως και το εκθετήριο με τα ευρήματα από τις ανασκαφές της περιοχής, είναι επισκέψιμα όλον τον χρόνο καθημερινώς (εκτός Τρίτης και αργιών) από τις 8:30 έως τις 15:00.

Ανοιχτά καθημερινώς (εκτός Τρίτης και αργιών) από τις 8:30 έως τις 15:00...
εκτός από τις ημέρες που κάτι τυχαίνει στον μοναδικό φύλακα,
και όσοι κοπιωδώς ανεβαίνουν εδώ πάνω,
αισθάνονται απογοήτευση...

Ως εδώ,ας πούμε, όλα καλά…

Αλλά να ονομάζεται μια αρχαία ακρόπολις του 13ου αι. π.Χ. με το όνομα μιας εκκλησίας, η οποία εκτίσθη αυθαίρεται και αναιδώς επί αυτής, το 1701… δηλαδή… 30 αιώνες μετά, είναι παράνοια, και αυθάδεια απέναντι στην ελληνική ιστορία μας… Και την Ιστορία της σημαντικότατης στα αρχαία χρόνια, νήσου της Σίφνου… Και δείχνει ασέβεια στους προγόνους και δουλοπρέπεια


Και στο υψηλότερο σημείο της αρχαίας ακροπόλεως,
ο παρανόμως κτισθείς χριστιανικός ναός...

Μοιάζει με την σχιζοφρένεια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ενώ φέρει το όνομα του μεγάλου Αριστοτέλη, έχει ως σήμα τον… άγιο Δημήτριο
Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο…
«Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ…»

....................................
ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΩΝ ΣΙΦΝΙΩΝ
ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
...............................................

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.9.2019.

ΛΕΞΕΙΣ: μυκηναικη αρχαια ακροπολις Σιφνου, ΑΚΡΟΠΟΛΗ του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, Σιφνος, λοφος, Αγιος Ανδρεας, αη Ντριας, ανασκαφη, Φιλιππακη, Τελεβαντου, μυκηναικο τειχος, πολεοδομικος ιστος, ιερο, οικοδομημα, δρομος, ομβρια υδατα, βραβειο EUROPA NOSTRA, πολιτιστικη κληρονομια, εκκλησια, Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης, ΑΠΘ, Θεσσαλονικη, Αριστοτελης, αγιος Δημητριος, Κυκλαδεςμ Θησαυρος των Σιφνιων, Δελφοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ