Μουσική εκδήλωση με την αλβανο-ιταλική Συμφωνική Ορχήστρα που λέγεται Magna Grecia (!) στο Κάστρο της Άρτας!


Μουσική εκδήλωση
με την αλβανο-ιταλική
Συμφωνική Ορχήστρα,
που λέγεται «Magna Grecia» (!), 
στο Κάστρο της Άρτας!

Θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη
ένας ύμνος για την αρχαία Ελλάδα!

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 από την αλβανο-ιταλική Συμφωνική Ορχήστρα που λέγεται «Magna Grecia» από τον Τάραντα της Ιταλίας, που θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο θέατρο του Κάστρου της πόλης.



Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του διάσημου μαέστρου Piero Romano, θα ερμηνεύσουν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.

..........................................
ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:
Ως εκ τούτου καλό θα ήταν η συναυλία των Ιταλο-Αλβανών να γινόταν και στην Βόρειο Ήπειρο.
Η παραδοσιακή μουσική της... «Magna Grecia» δεν έχει... άριες...
Η μόνη ορχήστρα που δικαιούται ιστορικά να λέγεται «Magna Grecia» είναι μια ορχήστρα που θα αποτελείτο από Έλληνες και ελληνογενείς μουσικούς της Κάτω Ιταλίας.
..................................................

Έως σήμερα το πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» έχει παρουσιαστεί στον Τάραντα και το Μπάρι της Ιταλίας, έχουν επίσης δώσει συναυλία στο Ούλτσινι και την Μπούντβα του Μαυροβουνίου, στα Τίρανα και το Φίερι της Αλβανίας κ.α.

Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και ο Δήμος του Φίερι της Αλβανίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ.


ΛΕΞΕΙΣ: Μουσικη, Συμφωνικη Ορχηστρα Magna Grecia, Καστρο Αρτας, υμνος, αρχαια Ελλαδα, Αρτα, Συμφωνικη Ορχηστρα Μαγκνα Γκρετσια, Ταραντας, Ιταλια, συναυλια, τενορος, σοπρανο, Ρομανο, Φαλκονε, Οστουνι, Ηπειρος, Φιερι, Τιρανα, Απουλια, Αλβανια, Μπαρι, Ουλτσινι, Μπουντβα, Μαυροβουνιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ