Με την κ. Ροκφέλλερ συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη


Με την κ. Ροκφέλλερ
συναντήθηκε
η υπουργός Πολιτισμού,
Λ. Μενδώνη

Με την κ. Αριάνα Ροκφέλλερ συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Λ. Μενδώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ, ΕΔΩ.


Σύμφωνα με το υπ. Πολιτισμού:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, δέχθηκε σήμερα την κ. Ariana Rockefeller, εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller.

Η σχέση της οικογένειας Rockefeller με την Ελλάδα είναι μακρά. Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης. Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΕΔΩ.

To Ίδρυμα Rockefeller, χρηματοδότησε ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά τη δεκαετία του '30. Συγκεκριμένα, το 1929 το Ίδρυμα διέθεσε κεφάλαια για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς. Επίσης, χρηματοδότησε υποτροφίες για την εκπαίδευση αρχαιολόγων.

Στη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κ. Ariana Rockefeller πρόσφερε στην Υπουργό έκδοση με τα απομνημονεύματα του παππού της, καθώς και αντίγραφο δωρεάς του Ιδρύματος Rockefeller το 1940, ποσού 150.000 δολαρίων προς την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, με σκοπό τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά. Το πρωτότυπο έγγραφο βρίσκεται αρχειοθετημένο στο Αρχείο του Ιδρύματος Rockefeller στη Νέα Υόρκη.  Η κ. Rockefeller διαβεβαίωσε την Υπουργό ότι θα συνεχίσει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον με εκείνο του προγόνου της για τα ελληνικά θέματα, καθώς αναλαμβάνει το σχετικό τμήμα του Ιδρύματος Rockefeller».

ΠΗΓΗ: ΥΠΠΟΑ, 30.10.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.10.2019.

ΑΠΟΡΙΑ Γ. Λεκάκη: Το Ίδρυμα Rockefeller έδωσε... 150.000 δολλάρια για... ανασκαφές στην Αθήνα, το... 1940, λίγο πριν εισβάλλουν οι Γερμανοί σε αυτήν;;;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΡοκφελλερ, υπουργος Πολιτισμου, Μενδωνη, Ροκφελερ, φιλελληνισμος, επιχειρηματιας, αισθητικη, Αθηνα, Περικλης, Ακροπολη, Αγιο Ορος, Αγιον Ορος, Ιδρυμα Ροκφελλερ, Αρχαια Αγορα, 1930, 1929, 1940, Μουσειο Αρχαιας Αγορας, υποτροφια, εκπαιδευση, αρχαιολογος, απομνημονευματα, δωρεα, Αμερικανικη Σχολη Κλασσικων Σπουδων, ανασκαφη, Νεα Υορκη, κατοχη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ