Ιδιώτες έχουν βάλει στο μάτι και το κληροδότημα του Ζάππειου Μεγάρου, που δώρισε ο Ζάππας στους Έλληνες!!!!!!


Ιδιώτες έχουν βάλει στο μάτι
και το κληροδότημα
του Ζάππειου Μεγάρου,
που δώρισε ο Ζάππας
στους Έλληνες!!!


O εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, με την από 30.11.1860 Διαθήκη του, δώρισε την περιουσία του στο Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να ανεγερθεί το Ζάππειο Μέγαρο και το Στάδιο διοργάνωσης αθλητικών αγώνων, στα οποία θα προβάλλονται τα επιτεύγματα του ελληνικού έθνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ, ΕΔΩ.

Την 05.06.2015, εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων κατέθεσε αίτηση κατά της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία εκδικάστηκε στο Εφετείο Αθηνών, με αίτημα την αλλαγή του σκοπού του διαθέτη, Ευαγγέλη Ζάππα. Η εν λόγω αίτηση απορρίφθηκε ως αόριστη και αντιφατική από το Εφετείο Αθηνών. Κατά της ως άνω απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η αιτούσα άσκησε αίτηση αναίρεσης η οποία συζητήθηκε πρόσφατα ενώπιον του Αρείου Πάγου και αναμένεται η έκδοση αμετάκλητης απόφασης.
Παράλληλα, και χωρίς να αναμένει την έκδοση αμετάκλητης απόφασης επί της αίτησης αναίρεσης, η ίδια εταιρεία κατέθεσε νέα αίτηση στο Εφετείο Αθηνών, ζητώντας και πάλι να ερμηνευτεί η διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα, άλλως να αναγνωριστεί ότι ο σκοπός που όρισε ο διαθέτης είναι ανέφικτος. Στη νέα αυτή δίκη, άσκησε με ιδιαίτερο δικόγραφο κύρια παρέμβαση η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, με το σκεπτικό ότι με την όλη δράση της και τις δραστηριότητές της υπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς της διαθήκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, ΕΔΩ.

Η νέα αίτηση της εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων θα συνεκδικαστεί με την κύρια παρέμβαση της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και την ασκηθείσα στο ακροατήριο παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, σε νεότερη δικάσιμο στις αρχές του έτους 2020 ενώπιον του Εφετείου Αθηνών.
Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κινούμενη απαρέγκλιτα εντός του νομικού πλαισίου της λειτουργίας της, επισημαίνει ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στο έργο της και θα συνεχίσει να υπηρετεί διαχρονικά τους σκοπούς της διαθήκης του Ευαγγέλη Ζάππα, να διεξάγει και συμμετέχει σε διοργανώσεις με σκοπό την προώθηση προϊόντων της γεωργίας, της βιομηχανίας και των ωραίων τεχνών, να βραβεύει διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας διατηρώντας άρρηκτους δεσμούς με τη νεότερη ιστορία της Ελληνικής Πολιτείας, λειτουργώντας ως ένα ακόμα σύμβολο ενότητας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.

ΠΗΓΗΕπιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΘΗΝΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: εθνικος ευεργετης, Ζαππας, 1860, Διαθηκη, δωρεα, περιουσια, Ελληνικο Δημοσιο, Ζαππειο Μεγαρο, Καλλιμαρμαρο Σταδιο, Παναθηναικο Σταδιο, αθλητικοι αγωνες, Επιτροπη Ολυμπιων και Κληροδοτηματων, διαθετης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ