Οι «κήποι» της αρχαιολόγου Ειρήνης Γαβριλάκη


Οι «κήποι»
της αρχαιολόγου
Ειρήνης Γαβριλάκη

Η παρουσίαση του βιβλίου «κήποι» της αρχαιολόγου Ειρήνης Γαβριλάκη θα γίνει 19 Οκτωβρίου 2019, στις 12.00 στην αίθουσα Εσπερίδων Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

Απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Κακαβάς, διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Γεροντάκου, αρχαιολόγος
Νίνα Κουλετάκη, συγγραφέας
και
Γιώργος Κόκκινος, ιστορικός , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Συντονίζει η Στέλλα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος -παρουσιάστρια και διαβάζει η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ηθοποιός.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει έκθεση με έργα εμπνευσμένα από τα κείμενα της συγγραφέως , των εικαστικών: Αναστασίας Γιοβανόγλου, Σταύρου Κακλιδάκη και Φαίδωνα Καλλιτσουνάκη.

Η μουσική επένδυση είναι της Ελένης Δραμιτινού και η ηχοληψία του Αλέξη Γκίκα.


Η Ειρήνη Γαβριλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, σπούδασε στην Αθήνα και στο Montpellier στην Γαλλία και εργάζεται ως αρχαιολόγος στο ΥΠΠΟΑ από το 1986. Σε υπηρεσιακό πλαίσιο, ανασκάπτει, μελετά, δημοσιεύει αρχαιολογικό υλικό και ασχολείται και με τη μουσειακή αγωγή. Περίπου το ίδιο κάνει και στη λογοτεχνία…. ανασκάπτει μέσα της και παρουσιάζει το υλικό της, αφηγούμενη ό,τι δεν ξεχνιέται.
Το πρώτο της βιβλίο «Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αστάρτη το 2013 και το δεύτερο «Οι νύχτες πριν» από τις ελευθεριακές εκδόσεις Ναυτίλος – Θεσσαλονίκη 2015.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη: των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, της εικαστικού κοσμημάτων Ελένης Δασκαλάκη και της Εταιρείας Τσιλιλή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣκηποι, αρχαιολογος, Γαβριλακη, κουκλα, κηπος


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ