Κι όμως υπάρχει από το 1984: ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ για τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑ για τα Ανθρώπινα και Εθνικά Δικαιώματα για τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στο χώρο του ΑΙΓΑΙΟΥ – Κ.Ο.Ε. – Μ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ», που εστάλη στην ελληνική Βουλή και την Ελληνική Κυβέρνηση στις 14 Σεπτεμβρίου 1984

Κι όμως υπάρχει από το 1984:

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΙΝΗΜΑ για τα Ανθρώπινα
και Εθνικά Δικαιώματα
για τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
στο χώρο του ΑΙΓΑΙΟΥ – Κ.Ο.Ε.
– Μ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ», που εστάλη
στην ελληνική Βουλή
και την Ελληνική Κυβέρνηση
στις 14 Σεπτεμβρίου 1984

Εμείς οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ, οργανωμένοι σε μια μαζική οργάνωση με την ονομασία Κ.Ο.Ε.-Μ.Α.Δ. Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και με δίκτυο υποεπιτροπών που αντιπροσωπεύουν τους μόνιμα ή προσωρινά κάτοικους του Εξωτερικού ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, στην ΕΥΡΩΠΗ. ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ και ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, απευθύναμε την παρούσα ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ προς την Κυβέρνηση της Ελλάδας και ταυτόχρονα αντίγραφα αυτής αποστέλλουμε προς όλα τα υπάρχοντα κόμματα προς τον Ελληνικό και διεθνή τύπο, προς τις πρεσβείες των ξένων κρατών που έχουν έδρες στην Ελλάδα, προς τους διεθνείς οργανισμούς, προς τις Κυβερνήσεις των Βαλκανικών κρατών και προς όλες τις υποεπιτροπές του κινήματος μας του εξωτερικού.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ,
ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Η Οργάνωση μας που ονομάζεται. Κεντρική, οργανωτική Επιτροπή για τα Μακεδονικά Ανθρώπινα δικαιώματα των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ (Κ.Ο.Ε. – Μ.Α.Δ.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη υποβάλλει προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα τις παρακάτω απαιτήσεις:
1.    Αναγνώριση των θεμελιωδών ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων και απόλυτη ελευθερία στους Μακεδόνες του Αιγαίου μέσα στα σημερινά σύνορα της Ελλάδος
2.    Να δοθεί το δικαίωμα της μόρφωσης στο Μακεδονικό λαό στη μητρική τους γλώσσα, να οργανώνει ελεύθερα μορφωτικά Ιδρύματα, Σχολεία, τη λειτουργία εκκλησιών, μορφωτικών τελετών και εκδηλώσεων, τη συμμετοχή τους στα Ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα ενημέρωσης και την έκδοση βιβλίων, εφημερίδων στην Μακεδονική γλώσσα.
3.    Να ψηφισθεί νόμος στην Ελληνική Βουλή για τον Ελεύθερο επαναπατρισμό των Μακεδόνων του εξωτερικού στη γενέτειρά τους, έτσι ώστε να συμμετάσχουν δραστήρια στη μορφωτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, ώστε να μπορέσουν, με τα προσόντα και τις ειδικότητες που διαθέτουν να συνεισφέρουν μαζικά στην ανοικοδόμηση και πρόοδο της Ελλάδας.
4.    Απαιτούμε από την Ελληνική Βουλή και Κυβέρνηση, να ψηφίσει ειδικό νόμο, με τον οποίο να διακηρύττεται πως οι Μακεδόνες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα χωρίς καμιά πίεση, εκβιασμό ή εκφοβισμό, ανοιχτά και δημοσία να ομιλούν τη δική τους μητρική γλώσσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» για να εκφράζονται το ήθη, τα έθιμα και η δική τους κουλτούρα με ομιλίες, βιβλία, εφημερίδες, χορούς και τραγούδια.
5.    Να διαφωτιστεί η κοινή γνώμη της Ελλάδας πάνω στο αναφαίρετο δικαίωμα της προστασίας των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων ενός λαού, που αποτελεί μειοψηφία η πλειοψηφία σε ένα κράτος, εγγυημένο με αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις συμφωνίες του Ελσίνκι και ότι τα δικαιώματα αυτά παραμένουν ακέραια. Τις αποφάσεις αυτές τις έχει συνυπογράψει και συναποδεχτεί και η Ελλάδα σαν μέλος των διεθνών οργανισμών.
6.    Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, την Ελληνική Βουλή, τα πολιτικά κόμματα και όλους τους μαζικούς φορείς, να λάβουν μέτρα ώστε, πολύ σύντομα να αναγνωρίσουν το ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ, ολοκληρωτική αποδοχή όλων των ανωτέρω και λήψη πρακτικών μέτρων για την εφαρμογή τους.

Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτ. 1984


Πρόκειται για φωτοτυπία του «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ», που στάλθηκε στην ελληνική Βουλή και την Ελληνική Κυβέρνηση στις 14 Σεπτεμβρίου 1984, το κείμενο της οποίας επιβεβαιώνει «του λόγου το ασφαλές» του ανωτέρω βιβλίου (εκδ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ) του δικηγόρου κ. Θαλή Μυλωνά, προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων.

Ποιοι αποτελούσαν την αυτο-ονομαζόμενη "Κεντρική, οργανωτική Επιτροπή για τα Μακεδονικά Ανθρώπινα δικαιώματα των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ (Κ.Ο.Ε. – Μ.Α.Δ.)";

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ... 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΣΚΟΠΙΑ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΓΔΜ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την FYROM, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Σκοπια, Σκοπιανο, Μακεδονια, Μακεδονικο, ΠΓΔΜ, FYROM, Μακεδονια του Αιγαιου, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΙΓΑΙΟ, ΚΟΕ ΜΑΔ Κεντρικη Οργανωτικη Επιτροπη για τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ Ανθρωπινα Δικαιωματα, Θεσσαλονικη, ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΕΥΡΩΠΗ,  ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, Κυβερνηση, Βαλκανια, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΗ, Μακεδονικος λαος, μητρικη γλωσσα, μακεδονικη γλωσσα, επαναπατρισμος, ΟΗΕ, Ελσινκι, 1984, ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, Μυλωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ