«Οι Ολυμπικοί και Ολυμπιακοί Αγώνες δια των αιώνων» - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2020 - Τα έσοδα διατίθενται για την λειτουργία φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων σε Β. Ήπειρο, Μοναστήρι και Β. Πόντο


«Οι Ολυμπικοί
και Ολυμπιακοί Αγώνες
δια των αιώνων»
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2020

Τα έσοδα διατίθενται για την λειτουργία φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων
σε Β. Ήπειρο, Μοναστήρι και Β. Πόντο

Όπως κάθε χρόνο (είναι η 19η συνεχής χρονιά), έτσι και εφέτος, ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» εξέδωσε την εργασία της Ασπασίας Σχοινά, φιλολόγου καθηγήτριας, το ημερολόγιο 2020, με θέμα: «Οι Ολυμπικοί και Ολυμπιακοί αγώνες δια των αιώνων».




Η εργασία είναι μία εμπεριστατωμένη, επιστημονική μελέτη, με πλούσια βιβλιογραφία, για τους αγώνες στην αρχαία Ελλάδα και την εξέλιξή τους.
Οι Πελοποννησιακοί αγώνες που γίνονταν στην Ηλεία και καθιερώθηκαν αργότερα ως Πανελλήνιοι Ολυμπιακοί αγώνες είχαν και πολλές άγνωστες πτυχές για τις οποίες γίνεται λόγος. Στο ημερολόγιο γίνεται επίσης εκτενής αναφορά για τα «Ολύμπια εν Δίω», τους αντίστοιχους Ολυμπιακούς αγώνες που ετελούντο στο Δίον, απ’ όπου υποστηρίζεται πως είχαν την καταγωγή τους και οι Ολυμπιακοί αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για την ΥΔΡΑΥΛΙ του ΔΙΟΥ, ΕΔΩ.

Στον πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής πέραν από την διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων, είναι να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά μας για να γίνουν υποστηρικτές και συνεχιστές της φυλής μας με την ακριβή γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό τα θέματα των εργασιών αυτών που εκδίδονται εδώ και δεκαεννιά χρόνια έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την συνέχειά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΔΩ.

Εκτός απ’ αυτό σημειώνεται επίσης, ότι οι εισπράξεις από την πώληση του ημερολογίου αυτού, που εκδόθηκε με δαπάνες του Συνδέσμου των «Φίλων της Μαριούπολης» και των εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ», θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου του Μοναστηρίου των Σκοπίων και του Βορείου Πόντου.
Πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι και όχι για ένα ημερολόγιο τοίχου.
Στηρίξτε την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας στην πολύπαθη περιοχή της Βορείου Ηπείρου, του Μοναστηρίου των Σκοπίων και του Βορείου Πόντου αγοράζοντας το νέο Ημερολόγιο του έτους 2020 με θέμα: «Οι Ολυμπικοί και Ολυμπιακοί αγώνες δια των αιώνων».
Ενισχύστε οικονομικά αυτήν την προσπάθεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 77.18.077.
ΤΙΜΗ: 10 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΟλυμπικοι Αγωνες, Ολυμπιακοι Αγωνες, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, φροντιστηριο Ελληνικης Γλωσσας, Βορεια Ηπειρος, Μοναστηρι, Σκοπια, Ποντος, Μαριουπολη, Σχοινα, αγωνας, Ηλεια, Ολυμπια εν Διω, Διον, Πιερια, Βορειος Ηπειρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ