Γιατί η φυλή ΓΕΤΖΟΥΤΖ-ΜΕΤΖΟΥΤΖ, που διάλεξε ο διάβολος, για εκφραστή του επί της γης, είναι το θρησκευτικό ταμπού των Τούρκων…


Γιατί η φυλή ΓΕΤΖΟΥΤΖ-ΜΕΤΖΟΥΤΖ,
που διάλεξε ο διάβολος,
για εκφραστή του επί της γης,
είναι το θρησκευτικό ταμπού
των Τούρκων…

Του Κλείτονος Σαματιάδη

Οι ΓΕΤΖΟΥΤΖ-ΜΕΤΖΟΥΤΖ (YECÜC-MECÜC) είναι το θρησκευτικό ταμπού των Τούρκων...
Οι Γετζούτζ-Μετζούτζ ονοματίζονται στο Κοράνι - την ιερά βίβλο των μουσουλμάνων - ως η φυλή η οποία επελέγη από τον διάβολο και έχει οικειοποιηθεί από αυτόν ως εκφραστής του επί της γης.
Το Κοράνι αναφέρεται σε τρεις ενότητες γι’  αυτήν την φυλή.
Στην Σούρα Κεχφ (παράγραφοι 83-101) στην Σούρα Ενμπιγιά και στο Κισσάς του Ζουλ-Καρείν. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η εν λόγω φυλή έχει επιλέξει τον διάβολο ως οδηγό και ο διάβολος την έχει επιλέξει ως λαό του. Το Κοράνι καταγράφει τα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής, ως κάτι μεταξύ ανθρώπου και ζώου, ότι είναι κοντοί, έχουν δέρμα μελαψό και τραχύ και έχουν μάτια μουλαριού. Τους χαρακτηρίζει ως υπερβολικά αιμοδιψείς και απρόβλεπτους και έχουν μοναδικό σκοπό να βεβηλώνουν ό,τι υπάρχει στην γη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ, ΕΔΩ.



Η μινιατούρα από την Περσία του 16ου αιώνα,
που αποτυπώνει τους Γετζούτζ-Μετζούτζ,
εντός ενός τοίχου με φρουρούς μουσουλμάνους
να τους επιβλέπουν…


Επίσης το Κοράνι αναφέρει ότι οι Γετζούτζ-Μετζούτζ στο μεγάλο χάος, που θα μεσολαβήσει πριν την Δευτέρα Παρουσία, στην μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Καλού και Κακού θα πολεμήσουν το ανθρώπινο γένος για λογαριασμό του διαβόλου. Αυτά αναφέρει το Κοράνι, αλλά αναφέρει και κάτι άλλο, το οποίο ήταν απαγορευμένο να δημοσιοποιηθεί στην Τουρκία, ούτε εδιδάσκετο στις ιερατικές σχολές. Αυτό ήταν ότι
η συγκεκριμένη φυλή Γετζούτζ-Μετζούτζ, δεν είναι άλλη, από τους… Τούρκους[1]
Το Κοράνι δια στόματος του προφήτη του, Μωάμεθ, και του πρώτου χαλίφη, Ομέρ, δίνει εντολή να μην πολεμηθεί αυτή η φυλή, όσο εκείνη δεν επιτίθεται. Όταν όμως βρεθεί η ευκαιρία πρέπει να εξαφανιστεί μέσω σπαθιού.
Στην Τουρκία οι συγκεκριμένες αναφορές του Κορανίου δημοσιοποιήθηκαν πρώτη φορά από τον πρώην ιμάμη, Turan Dursun, τον οποίο και δολοφόνησαν αμέσως μετά (το 1990).
Επίσης δολοφονήθηκαν ή συνελήφθησαν όσοι ιμάμηδες του θρησκευτικού τάγματος ατζμεντιδών τόλμησαν να συμπεριλάβουν τις εν λόγω αναφορές του Κορανίου στην ύλη διδαχής στους μαθητευομένους τους. Έκτοτε παραμένει ένα μετέωρο και οξύμωρο θεώρημα για τους Τούρκους, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν και να αποσιωπήσουν τις εν λόγω αναφορές της θρησκείας τους για το έθνος τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΚΟΡΑΝΙ, ΕΔΩ.

Η κοινοποίηση σκοπεύει στην υπογράμμιση ενός αδύναμου κρίκου του κοινωνικού ιστού της γείτονος, έτσι όπως τον έχει διαμορφώσει. Ο αδύναμος αυτός κρίκος ο οποίος έχει πολιτικές προεκτάσεις αφορά την κρυφή και παρατεταμένη αγωνία της Τουρκίας, η οποία στρατεύοντας τους πολίτες της με συγκεκριμένες καταβολές και διδαχές, της δημιουργούνται και οι ανάλογοι συνειρμοί σε περίπτωση που δημιουργηθούν υποψίες για το μέτρο του συμπαγούς αλάθητου με το οποίο χειραγωγεί τις δικές της μεγάλες θρησκευόμενες μάζες.

ΠΗΓΗ: ΚΛ. ΣΑΜΑΤΙΑΔΗΣ, 8.11.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:


[1] Σύμφωνα πάντα με τα αναφερόμενα στο Κοράνι και με τεφσίρ του Taberi του χαλίφη Ομέρ του Cahiz, όπως και του Aliyyü’i του Kari Belhi, Beyzavi, Narzavi, Nesefi, Nüveyri, İbn-ül Esir.


ΛΕΞΕΙΣφυλη, ΓΕΤΖΟΥΤΖ ΜΕΤΖΟΥΤΖ, ΓΙΕΤΖΟΥΤΖ ΜΕΤΖΟΥΤΖ, διαβολος, θρησκευτικο ταμπου, Τουρκοι, Σαματιαδης, Κορανι, διαολος, Σουρα Κεχφ, Σουρα Ενμπιγια, Κισσας, Ζουλ Καρειν, λαος, κοντος, δερμα μελαψο, τραχυ, ματια μουλαριου, μουλαρι, αιμοδιψεις, απροβλεπτος, βεβηλωση, προφητης, Μωαμεθ, χαλιφης, Ομερ, σπαθι, χαος, Δευτερα Παρουσια, Καλο, Κακο, Τουρκια, ιερατικη σχολη, ιμαμης, Τουραν Ντουρσουν, δολοφονια, 1990, θρησκευτικο ταγμα, ατζμεντιδες, θρησκεια, μινιατουρα, Περσια, μουσουλμανοι, τεφσιρ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ