Συγκίνηση και τιμές στο μνημόσυνο για τους ήρωες των Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής


Συγκίνηση και τιμές
στο μνημόσυνο για τους ήρωες
των Εκστρατευτικών Σωμάτων
Μέσης Ανατολής

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων,  ο Δήμος Ιλίου Αττικής ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τους ήρωες των Εκστρατευτικών Σωμάτων της Μέσης Ανατολής στην πλατεία Ρίμινι, όπου δεσπόζει το ομώνυμο Μνημείο.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΤΤΙΚΗ, ΕΔΩ.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ενώ τιμή στους ήρωες απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα της Σχολής Ευελπίδων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας που φέρει τα ονόματα όλων των ηρώων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΗΡΩΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΔΩ.

Ιδιαίτερη ήταν και φέτος η παρουσία ιστορικών οχημάτων, από τον στόλο του Συλλόγου Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων.


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Το μήνυμα που περιέχει ο αγώνας των ηρώων των Εκστρατευτικών Σωμάτων της Μέσης Ανατολής είναι διπλό. Το πρώτο αφορά  την υπέρτατη θυσία τους και το δεύτερο όλους εμάς, και είναι γραμμένο στο ιστορικό αποτύπωμα αυτού του τόπου. Είναι η απαίτηση για συνεχή και αέναη υπεράσπισή του από όλους όσοι εποφθαλμιούν την ύπαρξή του. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μ. Ανατολής-Ριμινιτών- Ιερολοχιτών και τους κ.κ. Αντώνη Κακούρη, Ζάχο Χατζηφωτίου, Φιλιώ Ξανθού, Γεωργία Φλωρεντή, Γεώργιο Μονογυιό και Μαρίνα Πετηνάρη-Πετράκη για την ευγενική χορηγία της μαρμάρινης πλάκας».
Παρόντες, ήταν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντισυνταγματάρχης Στέφανος Λυκόπουλος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ταξίαρχος Δημήτρης Σιγουλάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Μ.Α.ΡΙ Ζάχος Χατζηφωτίου,  ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, Αντιδήμαρχοι, βετεράνοι πολεμιστές, κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, 10.12.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.12.2019.


ΛΕΞΕΙΣμνημοσυνο, ηρωας, Εκστρατευτικο Σωμα, Μεση Ανατολη, Ενοπλες Δυναμεις, Δημος Ιλιου, ηρωες, ηρωο, ηρωον, Ριμινι, Μνημειο, μπαντα, Πολεμικο Ναυτικο, αγημα, Σχολη Ευελπιδων, αποκαλυπτηρια μαρμαρινη πλακα, ιστορικο οχημα, Συλλογος Διατηρησεως Ιστορικων Οχηματων, Ζενετος, θυσια, Ριμινιτες, Ιερολοχιτες, Κακουρης, Χατζηφωτιου, Ξανθου, Φλωρεντη, Μονογυιος, Πετηναρη Πετρακη, χορηγια, Λυκοπουλος, ΓΕΕΘΑ, Σιγουλακης, ΠΕΣΜΑΡΙ, Λεωτσακος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ