Υπάρχουν περισσότερα από 3.200 καταγεγραμμένα πήλινα ειδώλια από την Τίρυνθα!


Υπάρχουν περισσότερα από 3.200
καταγεγραμμένα πήλινα ειδώλια
από την Τίρυνθα!

Ειδώλια από την Τίρυνθα.
Παραπέμπουν στην Κρήτη...

Το βιβλίο της Melissa Vetters με τίτλο «Die spätbronze zeitlichen Terrakotta-Figurinen aus Tiryns» / «Τα πήλινα ειδώλια της Ύστερης Εποχής Χαλκού, από την Τίρυνθα» περιλαμβάνει λεπτομερή μελέτη των μυκηναϊκών ειδωλίων, κατά την περίοδο 1450 / 1430-1070 / 1060 π.Χ. από την πόλη της Αργολίδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΕΔΩ.

Το σώμα των μυκηναϊκών ειδωλίων από τερακότα, από την Τίρυνθα, περιλαμβάνει πάνω από 3.200 καταγεγραμμένα μοναδικά/μεμονωμένα θραύσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΤΙΡΥΝΘΑ, ΕΔΩ.

Αυτό αποτελεί την υλική βάση για μια ανάλυση περιβάλλοντος της κατανομής ειδωλίων. Ο αρχαιολογικά άρτια ερευνημένος χώρος, με την ακρόπολη και τον περιβάλλοντα οικισμό, είναι το σημείο εκκίνησης για μελέτες σχετικά με την χρήση και ερμηνεία του είδους: Με βάση τα δεδομένα ανασκαφής αυτού του μυκηναϊκού πυρήνα, αναλύονται μελέτες από οικιακά, βιοτεχνικά και δημόσια / δημοτικά λατρευτικά περιβάλλοντα, ενώ ενσωματώνονται και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται αλλού.
Η έκδοση υποστηρίχθηκε στο Ινστιτούτο Προϊστορίας του Αιγαίου.

Η Melissa Vetters είναι επίκουρος καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πρώιμου Αιγαίου στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ. Οι τρέχουσες ερευνητικές της προτεραιότητες στην προϊστορία και την πρώιμη ιστορία του Αιγαίου είναι μελέτες σε έργα από τερακότα, αρχαιολογικά τεκμήρια τελετουργικών πρακτικών και χειροτεχνήματα.


ΠΗΓΗ: Melissa Vetters «Die spätbronze zeitlichen Terrakotta-Figurinen aus Tiryns», εκδ. Propylaeum, Χαϊδελβέργη, 2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.12.2019.

ΛΕΞΕΙΣ: πηλινα ειδωλια, Τιρυνθα, Βεττερς, πηλινο ειδωλιο, Εποχη Χαλκου, Τιρυνς, μυκηναικη περιοδος, Αργολιδα, μυκηναικη εποχη, τερακοτα, ακροπολη, οικισμος, ανασκαφη, οικια, βιοτεχνια, δημοτικο λατρευτικο περιβαλλον, Ινστιτουτο Προιστοριας του Αιγαιου, Βετερς, Αιγαιο, Σαλτσμπουργκ, τερακοττα, Κρητη, μινωιτισσα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ