Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων - Η συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα ήταν μεγάλη!


Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
για την ένταξη
μεταναστών και προσφύγων

Η συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα
ήταν μεγάλη! 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών διοργάνωσε στις Βρυξέλλες στις 3 Δεκεμβρίου 2019, συνέδριο με θέμα: «Go Local: Υποστήριξη των Περιφερειών, των πόλεων και των αγροτικών περιοχών για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων».



Σκοπός του Συνεδρίου ήταν «η ενίσχυση του διαλόγου με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές δίνοντας προτεραιότητα στις πολιτικές ένταξης μεταναστών και προσφύγων μέσω της εργασίας και της ενσωμάτωσης τους σε επίπεδο ΕΕ».

Κατά τους διοργανωτές «οι πόλεις και οι περιφέρειες για την ΕΕ αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την θέσπιση αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης στην πράξη. Ωστόσο πολλές τοπικές Αρχές, ιδίως μικρές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους σε επίπεδο ΕΕ τόσο από πλευράς γνώσης όσο και από πλευράς χρηματοδότησης. Το Συνέδριο συγκέντρωσε εκπροσώπους τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών αρχών προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την υποστήριξη που παρέχεται σε επίπεδο ΕΕ και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών».

Εκτός από την Επιτροπή των Περιφερειών η οποία πρόσφατα ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Πόλεις και Περιφέρειες για την Ένταξη», στο συνέδριο συμμετείχαν και άλλες υπηρεσίες της Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε τομείς όπως η απασχόληση, οι κοινωνικές υποθέσεις, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός και η αγροτική πολιτική.

Η συμμετοχή φορέων από την χώρα μας ήταν μεγάλη…

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.12.2019.


ΛΕΞΕΙΣΣυνεδριο, Ευρωπαικη Επιτροπη, μεταναστης, προσφυγας, ΕΕ, Βρυξελλες, Περιφερεια, μεταναστευτικο, προσφυγικο, χρηματοδοτηση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ