Κυκλοφόρησε το 122ο τεύχος του περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα»


Κυκλοφόρησε το 122ο τεύχος
του περιοδικού
«Ελληνικό Πανόραμα»


Κυκλοφόρησε το 122ο τεύχος του περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα» / Χειμώνας 2019.
Ανάμεσα στα περιεχόμενά του διαβάζουμε:

Νιάλα
Περίκλειστο από οχτώ συγκλονιστικές κορυφές των Αγράφων, το υψίπεδο της Νιάλας είναι μια αυτοτελής ορεινή επικράτεια, που καθηλώνει με το μεγαλόπρεπο φυσικό της περιβάλλον, η υπόσταση του οποίου, ωστόσο, διακυβεύεται από την ορατή απειλή εγκατάστασης δεκάδων ανεμογεννητριών.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

Γεφύρια Κρουσοβίτη
Αν και δεν έχει την αναγνωρισιμότητα των διάσημων αδελφών του, Στρυμόνα και Αγγίτη, ο ποταμός Κρουσοβίτης διαθέτει μια ιδιαιτερότητα, άγνωστη στα δύο μεγάλα ποτάμια των Σερρών: μια κοιλάδα με εφτά πέτρινα γεφύρια, που γοητεύουν κάθε φυσιολάτρη.
ΚΕΙΜΕΝΟ: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Kalasha
Παρακινημένος από την πρόσκληση της Πατρινής οργάνωσης «Κοινοτοπίας», ο δερματολόγος γιατρός Κυριάκος Οικονομίδης συμμετέχει και περιγράφει την αποστολή στο ΒΔ Πακιστάν, στην μικρή αλλά τόσο σημαντική πολιτιστικά και ιστορικά, φυλή των Καλασά.
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΚΑΛΑΣ, ΕΔΩ.

Μονοπάτι Παγοποιών
Στις ψυχρές και ανήλιαγες βορεινές πλαγιές του Χορτιάτη, βαθειά μέσα στη γη, συντηρούνταν στον 19ο και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, ο φυσικός πάγος που ήταν πολύτιμος, ιδιαίτερα για τις πολυτελείς συνήθειες των πλουσίων της Θεσσαλονίκης.
ΚΕΙΜΕΝΟ: Α. ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Βοιωτικές ακροπόλεις
Βαδίζοντας στα χνάρια του περιηγητή Παυσανία, ο σύγχρονος ταξιδευτής Κυριάκος Παπαγεωργίου αναζητεί, ανακαλύπτει και παρουσιάζει τις Βοιωτικές ακροπόλεις της Κρεύσης και των Τιφών - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΤΙΦΕΣ, ΕΔΩσ’ ένα οδοιπορικό συναρπαστικό, που θα ενθουσιάσει κάθε ιστοριοδίφη και αρχαιολάτρη.
ΚΕΙΜΕΝΟ: Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

ΔΕΙΤΕ επίσης:

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Μετά από μακρόχρονη αδράνεια φορέων και δημοσίου το ΠΕΣ στα «Λιβάδια Κοτύλης» αποτελεί, από το 2012, ένα αξιοθαύμαστο έργο ως προς την κατανόηση των αιτιών αλλά και την εξάλειψη –στο μέλλον- των επιπτώσεων του αδελφοκτόνου Εμφυλίου Πολέμου.


ΛΕΞΕΙΣπεριοδικο Ελληνικο Πανοραμα, Νιαλα, Αγραφα, υψιπεδο της Νιαλας, ανεμογεννητριες, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΛΑΙΤΖΗ, Γεφυρια Κρουσοβιτη, Στρυμονας, Αγγιτης, ποταμος Κρουσοβιτης, νομος Σερρων, Σιδηροκαστρο, πετρινα γεφυρια, ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ, Kalasha, Οικονομιδης, Πακισταν, Καλασα, Καλας, Μονοπατι Παγοποιων, παγοποιος, Χορτιατης, παγος, Θεσσαλονικη, ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, Βοιωτια, ακροπολη, Παυσανιας, Βοιωτικες ακροπολεις, Κρευση, Τιφες, Τιφαι, Σιφες, Σιφαι, ΑΛυκη Βοιωτιας, Παρκο Εθνικης Συμφιλιωσης, Λιβαδια Κοτυλη, Κοτυλη, 2012, Εμφυλιος Πολεμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ