Ταυτοποιήθηκε ο τάφος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας, στον Κορινό Πιερίας - βίντεο

Ταυτοποιήθηκε ο τάφος
της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου,
Ολυμπιάδας,
στον Κορινό Πιερίας

Ο τάφος της μητρός του Μ. Αλεξάνδρου, Μυρτάλης - Ολυμπιάδος, ήταν στον Κορινό Πιερίας.
Αυτό το ξέραμε από καιρό, από αρχαία επιγραφή, από τάφο της περιοχής, αλλά και από άλλα στοιχεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΕΔΩ.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο καθηγητής κ. Μπίντας ισχυρίσθηκε πως ταυτοποίησε τον τάφο της, σε ταφικό σύμπλεγμα όντως στον Κορινό του δήμου Κατερίνης, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας “Επτά” της Πιερίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΕΡΗ ΓΗ της ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΔΩ.

Πρόκειται για εύρημα που συμπεριλαμβάνει πολλά στοιχεία, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σημαντικό πρόσωπο.

Επί πλέον υπάρχουν επιγραφές, καθώς και αντικείμενα, όπως ένας ανάγλυφος σκύλος, όπως αυτός που είχε χαρίσει ο  στρατηλάτης στην μητέρα του πριν φύγει για την Ασία, αλλά και φίδια, με τα οποία ασχολείτο η Ολυμπιάς.

 Την άποψη των επιστημόνων ενισχύει και η Λιάνα Σουβαλτζή, η οποία υποστηρίζει επίσης με πολλά στοιχεία ότι έχει βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση της Σίβα στην Αίγυπτο.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16.2.2020
ΛΕΞΕΙΣ: ταφος, Μεγας Αλεξανδρος, Μυρταλη, Ολυμπιαδα, Κορινος Πιεριας, επιγραφη, 2019, Μπιντας, δημος Κατερινης, Πιερια, αναγλυφο, σκυλος, φιδια, φιδι, οφις, Ολυμπιας, Σουβαλτζη, ταφος Μεγαλου Αλεξανδρου, οαση της Σιβα, Αιγυπτος, οαση της Σιουα, Πυδνα, Δημιτσας, 1887
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ