Η ΕΛΛΑΣ το ιδανικό μοντέλο εφαρμογής του άνομου σχεδίου μετάλλαξης του ανθρώπου! - του Περ. Δανόπουλου

Η ΕΛΛΑΣ
το ιδανικό μοντέλο
εφαρμογής του άνομου σχεδίου
μετάλλαξης του ανθρώπου!

Του οικονομολόγου Περικλή Δανόπουλου


Νους, νόηση, λόγος, λογική, διάλογος,διαλεκτική και όλα τα παράγωγα, είναι όσα έκαναν τον άνθρωπο να ξεπεράσει το ένστικτο επιβίωσης και αν αρχίσει σταδιακά να αναζητά την αλήθεια.

Η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι μια ατέρμονη μαθησιακή διαδικασία, μέσα από την οποία συλλέγει γνώσεις και εμπλουτίζει τον νου του. Και κάπως έτσι συντελέστηκε η εξελικτική του πορεία δια μέσου των αιώνων.

Ο άνθρωπος έφτασε τόσο ψηλά που κουράστηκε να σκέφτεται τόσο και εφηύρε μηχανές, που σκέφτονταν γι αυτόν, αντικειμενικά, απαλλαγμένες από το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να νοθεύσει την εξέλιξη, το συναίσθημα. Έτσι απαλλαγμένος από τις ''σκοτούρες'' της σκέψης, θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει να γίνει ο απόλυτος ''homo consumens'', ο καταναλωτικός άνθρωπος που ζει με την ψευδαίσθηση της ευτυχίας, ενώ ασυνείδητα υποφέρει από ανία και παθητικότητα.

Παράλληλα, είχε φροντίσει από καιρό, και μετά από τόσες περιόδους διαπάλης, να ξορκίσει τους δαίμονες της μοναρχίας και της φεουδαρχίας και να βρει το πολιτικό εκείνο σύστημα που θα τον βόλευε. Έτσι ανακάλυψε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου οι εξουσιοδοτημένοι από αυτόν πολιτικοί ταγοί, θα αποφάσιζαν για το καλό του. Έτσι νόμιζε....

Φτάνοντας στο σήμερα, επικαιροποιώντας τα παραπάνω, βρίσκουμε την χώρα μας, ως το ιδανικό μοντέλο για την εφαρμογή αυτού του άνομου σχεδίου μετάλλαξης του ανθρώπου. Και σήμερα ο μέσος Έλληνας κατανοεί, όσο και αν δυσκολεύεται να το πιστέψει, όσο και αν δεν το παραδέχεται, ότι ούτε τους πόρους διαθέτει για να ζήσει στην πλαστή καταναλωτική ευδαιμονία και ότι το να παραδίδεις την ίδια σου την τύχη στην κάλπη, έχει κόστος. Κόστος που τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί και είναι δυσβάστακτο.

Όσο πιο πολύ αφεθήκαμε να κανονίζουν τις ζωές μας άλλοι, τόσο πιο πολύ επιστρέφουμε στην αρχή της ιστορίας, σε αυτό που υποτίθεται ότι θα είχαμε ξεπεράσει, στον αγώνα για επιβίωση. Όσο λιγότερο διεκδικείς, τόσο περισσότερο υπακούς. Όσο απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη, τόσο κερδίζεις το θλιβερό προνόμιο του να είσαι υπήκοος.

Την αλήθεια δεν θα στην πουν ποτέ, αυτοί που εσύ επιβράβευσες για τα ψέματά τους. Ούτε θα την βρεις σε εξελιγμένα μηχανήματα και τεχνητή νοημοσύνη. Η αλήθεια και όλα όσα πρέπει να κάνουμε βρίσκεται μέσα μας, πάντα εκεί ήταν. Όμως εμείς προτιμήσαμε να ακούσουμε τις πλάνες σειρήνες και μάλιστα χωρίς να δεθούμε στο κατάρτι.

Νους, νόηση, λόγος, λογική, διάλογος, διαλεκτική...
Τα μοναδικά όπλα για τον σύγχρονο άνθρωπο που ζει στην γη που ανακαλύφθηκε η Δημοκρατία.
Μας θυμίζει κάτι;

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.2.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Νους, νοηση, λογος, λογικη, διαλογος, διαλεκτικη, Δανοπουλος, καταναλωση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ