Οι ΠρωτοΕλληνες Μινύες - ΤΟ «ΜΥΘΙΚΟ» ΧΑΛΚΕΟΝ ΓΕΝΟΣ - του Γρ. Νικηφ. Κοσσυβάκη


Οι ΠρωτοΕλληνες Μινύες
ΤΟ «ΜΥΘΙΚΟ» ΧΑΛΚΕΟΝ ΓΕΝΟΣ


Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ «Μένανδρος» ανέλαβαν την εμπορική διακίνηση του βιβλίου με τίτλο «ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΝΥΕΣ».


Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιστορική έρευνα που αποδεικνύει - με απολύτως πειστικό τρόπο, αλλά και με μυθιστορική πλοκή - το «γιατί» η λεγομένη «Ελληνική Μυθολογία» στην πραγματικότητα είναι η αληθής ιστορία των πρωτοΕλλήνων προγόνων μας.

ΠρωτοΕλληνες Μινύες λοιπόν (και όχι «προ-Έλληνες»), αδιαμφισβήτητα γηγενείς αλλά και «οικείοι» μας, εφ' όσον πρόκειται για απογόνους του Έλληνα, εγγονού του θρυλικού - προκατακλυσμιαίου- «Τιτάνα» Προμηθέα και γιου του Δευκαλίωνα, επί των ημερών του οποίου συνέβη ο «μυθικός» κατακλυσμός που έχει χρονολογηθεί στα 9500 π.Χ.

Και μετά: H ανελικτική πολιτισμική πορεία των ευγενών Μινύων στα οροπέδια και τα σπήλαια του όρους Όθρυς, oι κατασκευές εκεί «μυθικών» πόλεων με «κυκλώπεια» τείχη της 6ης, 5ης και 4ης χιλιετίας π.Χ., η μετοικεσία τους στη Βοιωτία και η καθοριστική ίδρυση της πόλεως του Ορχομενού στα 3500 π.Χ.

Με εμβριθή ιχνηλάτηση των έργων τους εκεί, όπως η αποξήρανση της τεράστιας λίμνης Κωπαΐδος, η κατασκευή του «τάφου του βασιλέως Μινύου» και του «υπερφρουρίου» του Γλα, αλλά και η κατασκευή «κυκλωπείων» τειχών και πυραμίδων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Και ύστερα, η άγνωστη (πριν από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή) «Αμφικτυονία» και θαλασσοκρατορία των Μινύων, με στόλους 400 πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος και σ’ όλη τη Μεσόγειο θάλασσα, των αποικιών και των ορυχείων χαλκού στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Ισπανία και στις Β. και Ν. Αμερική, αλλά και στη σύγχρονη Αίγυπτο, όπου αποκαλύπτεται ως έργο τους και η κατασκευή των μεγάλων Πυραμίδων!

Αποκαλύπτεται, επίσης, η πρωταγωνιστική παρουσία των Μινύων στην περίφημη «Αργοναυτική» εκστρατεία, όπου ο Μινύας πρίγκηπας Ιάσων ηγείται της πανελληνίου ναυτικής εκστρατείας για το «χρυσόμαλλο δέρας», όπως την περιγράφει ο -«Αργοναύτης»- μέγας ποιητής και μουσικός Ορφεύς.

Παραλλήλως, στο εκπληκτικό αυτό βιβλίο “πρωταγωνιστούν”: Ο Τρισμέγιστος Ερμής, ο Ηρακλής, ο Όμηρος, ο ιδιοφυής Παλαμήδης, οι (ανύπαρκτοι) “Ινδοευρωπαίοι”, οι Ελληνοφοίνικες, οι “Άρεως ικανοί”, ο “Μηχανισμός των Αντικυθήρων”, η “χαμένη Ταρτησσός” των Μινύων-Φαιάκων, η “Χρυσή Τομή” κ.λπ.

Είναι φανερό, από την ενδεικτική περιγραφή των παραπάνω, ότι πρόκειται για βιβλίο που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, εφόσον θίγονται πολλές κατεστημένες απόψεις και καταγραφές για πλείστα ιστορικά και «μυθολογικά» ζητήματα.

Διαθέτει - όμως - ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: Είναι συγγραφή ενός έμπειρου νομικού που γνωρίζει να τεκμηριώνει τις απόψεις του, γι’ αυτό και κάθε περιγραφόμενο γεγονός επικυρώνεται με έγγραφα, με αναφορές σε έγκυρους συγγραφείς, με χάρτες και φωτογραφίες, στοιχεία που συνιστούν -αν όχι ευθείες αποδείξεις- ασφαλώς αποχρώσες ενδείξεις, οι οποίες συντίθενται με ευφυείς και πρωτότυπες επαγωγές.
Εν τέλει, πρόκειται για ένα βιβλίο που ασφαλώς διευρύνει τους ορίζοντες της εθνικής αυτογνωσίας των σύγχρονων Ελλήνων και Ελληνίδων, εφοδιάζοντάς τους με εδραία στοιχεία ιστορικών γνώσεων "επιμελώς ενταφιασμένων" μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο προλογίζει ενθέρμως ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφεύς Γιώργος Λεκάκης.

Σελίδες: 400 Διαστάσεις: 17Χ24 Βιβλιοδεσία Χαρτόδετο
Τιμή: 20 ευρώ
ISBN: 978-618-83981-4-6

ΠΗΓΗ-ΔΙΑΘΕΣΗ: Μένανδρος, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 44, ΤΚ 106 80 ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, τηλ. 210-36.11.000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του ΓΡ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ, ΕΔΩ.


Ελληνικη Μυθολογια, ιστορια, πρωτοΕλληνες, Μινυες, προΕλληνες, γηγενης, Ελλην, Ελληνας, προκατακλυσμιαιος πολιτισμος, Τιτανας, Τιταν, Προμηθεας, Προμηθευς, Δευκαλιωνας, Δευκαλιων, μυθικος κατακλυσμος, 9500 πΧ, Μινυακος πολιτισμος, σπηλαιο, ορος Οθρυς, μυθικη πολη, κυκλωπεια τειχη, 6η χιλιετια πΧ, 5η χιλιετια πΧ, 4η χιλιετια πΧ, μετοικεσια, Βοιωτια, Ορχομενος, 3500 πΧ, αποξηρανση Κωπαιδας, λιμνη Κωπαιδα, ταφος Μινυα, βασιλιας Μινυας, υπερφρουριο, Γλας, Γλα, πυραμιδα, Μινωικη εποχη, Μυκηναικη εποχη, Αμφικτυονια, θαλασσοκρατορια, στολος, Αιγαιο Πελαγος, Μεσογειος θαλασσα, αποικια, ορυχειο, χαλκος, Ατλαντικος Ωκεανος, Ισπανια, Αμερικη, Αιγυπτος, Πυραμιδες, Αργοναυτικη εκστρατεια, Ιασων, Ιασωνας, ναυτικη εκστρατεια, χρυσομαλλο δερας, Αργοναυτης, Ορφευς, Ορφεας, Τρισμεγιστος Ερμης, Ηρακλης, Αρειοι, Αρια φυλη, Ομηρος, Παλαμηδης, Ινδοευρωπαιοι, Ελληνοφοινικες, Φοινικες, Αρεως ικανοι, Μηχανισμός των Αντικυθηρων, Αντικυθηρα, Ταρτησσος, Φαιακες, Χρυση Τομη, κατεστημενο, Κοσσυβακης, ΜΥΘΙΚΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΓΕΝΟΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ