Επανέρχεται ο δρ. Άρης Πουλιανός για το κρανίο: Πού είναι τα στοιχεία επιθεώρησης του κρανίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων καθηγητών Πανεπιστημίου και της Εφ. Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας της Β. Ελλάδας;

Επανέρχεται ο δρ. Άρης Πουλιανός

για το κρανίο
του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων:


Πού είναι τα στοιχεία επιθεώρησης
του κρανίου,
η οποία πραγματοποιήθηκε
από ομάδα εμπειρογνωμόνων
καθηγητών Πανεπιστημίου
και της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας
και Σπηλαιολογίας της Β. Ελλάδας;

Εν όψει των συμπληρωματικών στοιχείων που έχουν ανακύψει από την τηλεοπτική εκπομπή «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» για το Σπήλαιο Πετραλώνων, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 4.10.2005, αλλά επαναπροβλήθηκε προσφάτως από το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πρόσφατα (και συγκεκριμένα 2.2.2020 - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ), σε συνδυασμό με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού (της 31.10.2013) που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της UIS Kyung Sik Woo, και στο οποίο έγγραφο αναφέρεται «following your concerns about any supposed damages to the skull of Petralona, we have to inform you that recently took place a thorough inspection of the skull by a group of experts, consisting of University Professors and the Director of the Ephorate of Palaeoanthropology and Speleology of Northern Greece», ο δρ. Άρης Πουλιανός, επανέρχεται.

Με επιστολή του προς ΓΔΑΠΚ, υπ. Πολιτισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (και κοινοποίηση και στο ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ), με θέμα «Νεότερα δεδομένα για τις καταστροφές που έχει υποστεί το κρανίο του Αρχανθρώπου Πετραλώνων Χαλκιδικής», λέει τα εξής:

«Επί τη βάσει των ανωτέρω θα σας παρακαλούσαμε για κάθε νόμιμη χρήση (σχετικά με την προαναφερόμενη επιθεώρηση του κρανίου που πραγματοποιήθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων καθηγητών Πανεπιστημίου και τον Διευθυντή της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας της Βόρειας Ελλάδας – σύμφωνα με την οποία το κρανίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση), να μας χορηγήσετε αντίγραφο των συμμετεχόντων στην αντίστοιχη αυτοψία (και συνεπώς του όποιου πορίσματος), καθώς και κάθε άλλου συναφούς εγγράφου».

ΠΗΓΗ: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, 6 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.4.2020.


ΛΕΞΕΙΣΠουλιανος, κρανιο Αρχανθρωπου Πετραλωνων Χαλκιδικης, Χαλκιδικη, καθηγητης, Εφορεια Παλαιοανθρωπολογιας και Σπηλαιολογιας της Βορειου Ελλαδας, Σπηλαιο Πετραλωνων Χαλκιδικης, Υπουργειο Πολιτισμου, Μακεδονια, Αρχανθρωπος Πετραλωνων Χαλκιδικης, επιθεωρηση κρανιου, Παλαιοανθρωπολογια, Σπηλαιολογια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ