Το «χαμένο» κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων είναι στην Βρετανία; Εκμαγείο του στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας λέει ότι είναι 500.000 χρόνων!


Το «χαμένο» κρανίο
του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων
είναι στην Βρετανία;

Εκμαγείο του στο
Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
λέει ότι είναι 500.000 χρόνων!Αυτές είναι δύο πρόσφατες φωτογραφίες, από εκμαγείο του Αρχανθρώπου του Σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής (πρόσθια και οπίσθια όψη), όπως αυτό εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Αναφέρει ότι είναι ηλικίας 500.000 χρόνων!


Εύγε στους καθυστερημένους Βρετανούς που - έστω και σιγά-σιγά, αργά-αργά - μετά από 40 και πλέον έτη, αρχίζουν να πλησιάζουν τις εκτιμήσεις του δρ. Άρη Πουλιανού, για την ηλικία τουλάχιστον 700.000 χρόνων, του κρανίου.


Έτσι όπως πάνε, είναι σε καλό δρόμο και περί το 2100 θα αλλάξουν το πινακάκι προς το σωστότερο…

Προβλέπεται, επίσης πως, κάποτε, θα αντιληφθούν πως το σωστό όνομα δεν είναι Homo heidelberghensis, αλλά Archanthropus petraloniensis - ο άνθρωπος για τους Έλληνες δεν είναι... χώμα! Είναι ο Ευρωπαίος Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων (Archanthropus europeus petraloniensis)!
Μη μας κλέβετε την εντοπιότητα, την ιθαγένεια, την ρίζα, την καταγωγή μας!
Δεν παραδίδουμε όνομα!
"Όταν παραχωρείς όνομα, παραχωρείς γη" (Θουκυδίδης).

Ένα άλλο άλλο ερώτημα – πιο βασανιστικό και βαθύ - προκύπτει όμως τώρα:

Πώς έφτιαξαν αυτό το εκμαγείο οι Βρετανοί;
Ξέρει κάτι το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού;
Με ποια ακρίβεια;
Μόνο από… φωτογραφίες;
Έχει αυτό το εκμαγείο την έγκριση ή επιβεβαίωση κάποιου ειδικού Έλληνα επιστήμονος; Αν ναι, ποιού; Με ποια απόφαση; Με ποια πρόσκληση και γνωμοδότηση;
Αν, όχι, μπορεί όποιος θέλει να φτιάχνει όποιο εκμαγείο θέλει, και να "ενημερώνει" το κοινό που επισκέπτεται τον χώρο του επί πληρωμή, ότι αυτό είναι ένα "κρανίο" ανθρώπου από την τάδε περιοχή;
Αντιλαμβάνεται το υπουργείο Πολιτισμού ότι όλα αυτά ενέχουν φυλετικούς και άρα πολιτικούς κινδύνους;

Εάν το έφτιαξαν μόνο από φωτογραφίες, χωρίς δηλ. να το πιάσουν στα χέρια τους... να το μετρήσουν λεπτομερώς, χιλιοστό προς χιλιοστό, τότε ΔΕΝ πρόκειται για ακριβές εκμαγείο.

Άρα για άλλη μια φορά οι Βρετανοί εξαπατούν τους επισκέπτες των μουσείων τους, όπως κάνουν και στο Βρετανικό Μουσείο…Άλλη ερώτηση; Σε πόσα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Ελλάδος,
σε πόσα σχολεία της Μακεδονίας, εκτίθεται ένα παρόμοιο εκμαγείο
του παππού μας, του Αρχανθρώπου;
Ή έστω αφίσα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΔΩ.

Εξ άλλου ο δρ. Άρης Πουλιανός - και μάλιστα με την καλοσύνη και την ευγένεια που τον διακρίνει - έχει δηλώσει: «Εδώ είμαι, και περιμένω τον κάθε επιστήμονα , που τιμά αυτήν του την ιδιότητα, να εξετάσει πιο πολύ αυτά που λέω»… ΑΚΟΥΣΤΕ το ΕΔΩ.

Εν καιρώ, λοιπόν…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.4.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ…

ΛΕΞΕΙΣκρανιο Αρχανθρωπου Πετραλωνων, Βρετανια, εκμαγειο κρανιου Αρχανθρωπου Πετραλωνων, Βρετανικο Μουσειο Φυσικης Ιστοριας, 500.000 χρονια, Αρχανθρωπος Σπηλαιου Πετραλωνων Χαλκιδικης, Φυσικη Ιστορια, Πουλιανος, 700.000 χρονια, Χομο Χαιντελμπεργκενσις, Ευρωπαιος Αρχανθρωπος Πετραλωνων, Βρετανοι, υπουργειο Πολιτισμου, ακριβεια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ