Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος… παρανομεί και το… διαφημίζει κιόλας;


Το Υπουργείο Πολιτισμού
της Ελλάδος… παρανομεί
και το… διαφημίζει κιόλας;

Αυτή η ανάρτηση ανέβηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο facebook.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος
χρησιμοποιεί hastag στα αγγλικά...
Απευθύνεται μόνο σε αγγλομαθείς;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν είχε πράγματι 40 βαθμούς στον Παρθενώνα, για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία που προβλέπει με σαφήνεια ότι δεν δουλεύουν εργαζόμενοι στις σκαλωσιές όταν η θερμοκρασία είναι άνω των 38 βαθμών; Το ζήτημα δεν είναι δήθεν να «ευχαριστει» το ΥΠΠΟΑ τους εργαζόμενους, το ζήτημα είναι να εφαρμόζει την νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας!
Κατανοούμε την ανάγκη της Υπουργού Πολιτισμού να δείξει ότι «αγαπάει» τους εργαζόμενους, ειδικά από την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού.Μας έχει κάνει, άλλωστε, εντύπωση τελευταία ότι ακόμη και το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ έχει αποκτήσει ένα κάπως πιο «ανεκτικό» ύφος απέναντι στην κριτική. Κάποτε απειλούσε με εξώδικα (διά των δελτίων τύπου του ΥΠΠΟΑ!) και μιλούσε για fake news.
Όμως, όσο κι αν προσπαθεί, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ δεν τα καταφέρνει να κρύψει την πραγματική της δυσφορία απέναντι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στις προτάσεις και τις διεκδικήσεις τους.
«Εξαντλήθηκε η επιείκεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας προς τους καλλιτέχνες». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, καθιστώντας σαφές ότι όσο κι αν προσπαθεί να «αναστηλώσει» το προφίλ της, η υποτίμησή της σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, είναι ένα βασικό στοιχείο που την χαρακτηρίζει.


UPDATE: Τελικά οι συνάδελφοι στην Ακρόπολη δεν δούλευαν με 40 βαθμούς. Αυτό μας επιτρέπει τώρα να γελάμε με τα καμώματα του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ που, λίγο μετά από το σχόλιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, έσπευσε να… διορθώσει το λάθος του, με άλλο ένα λάθος. Εντέλει, αφού φαίνεται κάποιος τους εξήγησε την ισχύουσα νομοθεσία, τελικά κατάφεραν να γράψουν αυτό που βλέπετε στην τελευταία εικόνα. Συγχαρητήρια στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, που ενισχύεται και από χωριστή επικοινωνιακή σύμβουλο της Υπουργού για να κάνει τέτοιες επικοινωνιακές (και ουσιαστικές) πατάτες…

ΠΗΓΗ: ΕΑΚ ΥΠΠΟ, 20 Μαΐου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ, 21.5.2020.

 ΛΕΞΕΙΣ: υπουργειο Πολιλτισμου, Παρθενων, Πατθενωνας, καυσωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ