Αρχαίο μακροκέφαλο κρανίο γυναίκας βρέθηκε στο "ρωσικό Στόουνχεντζ", το Arkaim


Μακροκέφαλο αρχαίο κρανίο
βρέθηκε στο «ρωσικό Στόουνχετζ»!

Σ’ αυτήν την στήλη έγραφα (22.7.2015) για «αρχαία μακροκέφαλα κρανία» που ευρέθησαν στην Ηλεία. Λίγες ημέρες μετά, σκελετός με ασυνήθιστο σχήμα μακροκέφαλου κρανίου ευρέθη στο «ρωσικό Στόουνχεντζ», στο Arkaim (κεντρική Ρωσία) και επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, που έγραφαν για δολιχοκέφαλους στην περιοχή!
Τα οστά ανήκουν σε μια γυναίκα, που είχε επίμηκες κρανίο, διότι ήταν υποχρεωμένη από φυλετική παράδοση. Η γυναίκα ανήκε σε μια φυλή, από την Ταυρίδα Πόντου (νυν Ουκρανίας). Η ερευνήτρια M. Makurova επιβεβαίωσε: «Έχουμε βρει έναν καλά διατηρημένο σκελετό. Δεν θ’ απέκλεια την πιθανότητα ο σκελετός ν’ ανήκει σε γυναίκα της φυλής των Σαρματών, που ζούσαν στα εδάφη Ουκρανίας-Καζακστάν-Ν. Ρωσίας. Το κρανίο της ήταν επίμηκες, επειδή η φυλή το παραμόρφωσε έτσι, χρησιμοποιώντας σχοινί. Ήταν σαφώς μια παράδοση της φυλής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΡΩΣΙΑ, ΕΔΩ.

Ο σκελετός χρονολογείται, μάλλον, στον 2ο-3ο αι. μ.Χ. Είναι ένα ακόμη από τα μυστήρια που ανακαλύφθηκαν στο εντυπωσιακό Arkaim, που εκτίσθη τον 20ό-16ο αι. π.Χ. για αστροπαρατηρητήριο. Είναι πιο «προχωρημένο» από το Στόουνχεντζ: Το τελευταίο επιτρέπει παρατηρήσεις 10 αστρονομικών φαινομένων, χρησιμοποιώντας 22 στοιχεία, ενώ το Arkaim παρατηρήσεις 18 φαινομένων, με 30 στοιχεία! Ο Ρώσος αρχαιολόγος Κ. Bystrushkin, που έκανε την σύγκριση μεταξύ των δύο θέσεων (2003), εδήλωσε ότι το Στόουνχεντζ προσφέρει ακρίβεια παρατηρήσεως 10΄ του τόξου, ενώ το Arkaim ! Η τιμή αυτή είναι απίστευτη για τον 17ο αι. π.Χ.! «Το Arkaim το έκτισαν καθηγητές των σοφών, που έζησαν και εργάσθηκαν εδώ, ερεύνησαν το σύμπαν και καθόρισαν την σχέση των ουράνιων σωμάτων και την επιρροή τους στον άνθρωπο» (Vl. Megre). Αυτό σημαίνει ότι ο περίεργος σκελετός μπορεί ν’ ανήκει σε ιέρεια-αστρονόμο. Και, ίσως, το παιδί που προοριζόταν γι’ αυτήν την θέση να του έδιναν αυτό το σχήμα στο κεφάλι του, ίνα προσομοιάζει, πιθανώς, με κάτι που περίμεναν να ιδεί και να επικοινωνήσει στ’ άστρα…


Ο αρχαιολογικός χώρος του Akraim – γνωστός από το 1920 - ανεσκάφη το… 1987. Έκτοτε έχει δώσει θεαματικές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων μερικών έργων τέχνης από την Εποχή του Χαλκού. Ήταν ένα αστροπαρατηρητήριο και οικισμός, που οχυρώθηκε από δύο μεγάλα πέτρινα κυκλικά τείχη. Ο οικισμός (εκτ. 20.439τ.μ.) αποτελείται από δύο ομόκεντρους κύκλους, που χωρίζονται από έναν δρόμο, με μια κεντρική πλατεία στο κέντρο! Υπήρχαν σύστημα υδρεύσεως, μεταλλο-σιδηρουργικά καμίνια, ορυχεία, γεωργία (κεγχριού, κριθαριού), δεκάδες ημι-υπόσκαφες οικίες με εστίες, κελλάρια, πηγάδια, κ.ά. Άλλοι 25 παρόμοιοι οικισμοί έχουν βρεθεί στην περιοχή (Chelyabinsk, Orenburg Oblasts, Bashkortostan).
Έχουν ακόμη να πουν πολλά…
Για περισσότερα: εφημ. «Daily Mail», 29.7.2015, TASS, CEN.
Όλα παραπέμπουν στους μινωίτες Κρήτες…

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 19.8.2015. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.8.2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...


ΛΕΞΕΙΣ: μακροκεφαλο κρανιο, ρωσικο Στοουνχεντζ, Arkaim, Αρκαιμ, Αρκεμ, Ρωσια, μακροκεφαλοι,Μακρυκεφαλο, αρχαιο κρανιο, Στοουνχετζ, μακρυκεφαλοι, Ηλεια, σκελετος, δολιχοκεφαλοι, οστα, γυναικα, επιμηκες κρανιο, φυλετικη παραδοση, Ταυριδα Ποντου, Ουκρανια, Μακουροβα, Σαρματες, Καζακσταν, παραμορφωση, σχοινι, παραδοση, 2ος, 3ος αιωνας μΧ, 20ος αιωνας πΧ, 16ος αιωνας πΧ, αστροπαρατηρητηριο, αστρονομια, 2003, 17ος αιωνας πΧ, συμπαν, ουρανια σωματα, Μεγκρε, ιερεια, αστρονομος, αστρα, 1920, 1987, Εποχη Χαλκου, αστεροσκοπειο, πετρινα κυκλικα τειχη, ομοκεντροι κυκλοι, υδρευση, μεταλλουργια, σιδηρουργια, καμινι, ορυχειο, γεωργια, κεγχρι, κριθαρι, ημιυποσκαφα οικια, υποσκαφο, εστια, κελλαρι, κελαρι, πηγαδι, μινωιτες Κρητες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ