Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε μουσείο η «Χωρική Επαυξημένη Πραγματικότητα» - στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα
εφαρμόζεται σε μουσείο
η «Χωρική Επαυξημένη
Πραγματικότητα»
στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Μία νέα πτέρυγα απέκτησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, η οποία αφορά τη διατροφική και θεραπευτική αξία των μανιταριών. Για τη δημιουργία της πτέρυγας αυτής, χρησιμοποιήθηκε μία νέα τεχνολογία, η λεγόμενη “Χωρική Επαυξημένη Πραγματικότητα” (Spatial Augment Reality).

ΔΕΙΤΕ βίντεο με την ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ, ΕΔΩ.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε μόνιμη έκθεση μουσείου στην Ελλάδα η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, ενώ είναι ελάχιστες οι αναφορές για τη χρήση της σε μουσεία του εξωτερικού. Όπου δε υπάρχουν, οι προβολές γίνονται σε 2D, ενώ στο Μουσείο γίνεται πάνω σε 3D γλυπτά μανιτάρια.


Βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής, είναι ότι μεταξύ του επισκέπτη και των εκθεμάτων δε μεσολαβεί κάποια κινητή συσκευή, αλλά προβάλλεται στον φυσικό χώρο και στα εκθέματα με αποτέλεσμα, να βλέπουν πολλοί επισκέπτες ταυτόχρονα.

Παρουσιάζονται τα 12 κορυφαία θεραπευτικά μανιτάρια, καθώς και τα 12 κορυφαία εδώδιμα, και πώς αυτά επηρεάζουν κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος, αλλά και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Την επιστημονική ευθύνη της νέας πτέρυγας είχε η κα Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την επιμέλεια είχε ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα μανιτάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΕΔΩ.

Την υλοποίηση και την τεχνική επεξεργασία, ανέλαβε ο κ. Θοδωρής Ράντος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Interactive Light Designs.

Τέλος, στην τελική εικόνα συνέβαλαν ζωγράφοι και γλύπτες της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ βίντεο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, 24 Ιουνίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.6.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Μουσειο Φυσικης Ιστοριας Μετεωρων και Μουσειο Μανιταριων, Καλαμπακα Τρικαλων, Μετεωρα, Μανιταρι, Μανιταρια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ